More
  KreuLetërsiBibliotekë

  Bibliotekë

  “Zogu i ëndrës” dhe “Rekuem” – Dy poema të panjohura, në dorëshkrim, të Frederik Rreshpjes

  Përgatitur nga Virion Graçi Para disa ditësh më erdhi një shënim nga z. Mehmet Bejko i cili donte të më besonte për botim e shpërndarje...

  Poezi nga Lediona Braho

  NJË PEMË QERSHIE Kush tha se jam një metër e pesëdhjetë e pesë e që peshoj pesëdhjetë kilogramë? Metrat dhe peshoret le të gënjejnë sa të duan, askush nuk u beson më, nuk u besoj...

  “Ëndrra e vdekjes sime”, tregime nga Gentur Lleshi

  TRIESTE E pashë natën, m’u duk vetja në ëndërr. Mëngjesi më gjeti zgjuar, qerpikët m’i kishte ngjyer me tis të bardhë agimi i çuditshëm i atij...

  Poezi nga Tua Forsström

  Si në adhurim rri qetë një vajzë e vogël, pa lëvizur meduarte ngritura në ujë, Noton jashtë. Ashtu kalojnë verat tona: nën hijen e pemëve të larta, dhe...

  “Shija e vetmisë!” tregim nga Shpëtim Gina

  Ajo nuk qau. Më kot ai mendoi se pas disa hapash do të kthehej përsëri. Ajo iku. Tani dukej tek ngjitej shpatit të kodrës....

  “Para se të lindja” nga Hyjni Ceka

  Para se të lindja, iu shfaq sime ëme një dervish, në ëndërr. - Po të vjen Hysen Efendiu, - i thotë. Ajo kish trishtuar. - Mos e...

  “Biblioteka e Babelit” nga Jorge Luis Borges

  Përktheu nga origjinali Mira Meksi “By this art you may contemplate the variation of the 23 letters…” The Anatomy of Melancholy part 2,...

  Poezi nga Alma Braja

  ÇFARË DO TË THOTË BEFASIM, NËSE JO SHMANGIE VETMIE? I. “Mos iu afro fjalës! Fjala nuk është muzikë. Nuk sjell gëzim. As ngroh, as ftoh. Mos iu afro! Nuk e vesh...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË