Kreu Letërsi

Letërsi

“Heshtja e trupit” nga Guido Ceronetti

Përkthimi nga Rigel Rizaj Guido Ceronetti (1927-2018) ka qenë filozof, shkrimtar, përkthyes dhe gazetar. Një nga njerëzit...

Milazim Krasniqi: Poezi e obsesionit estetik dhe e panikut postmodernist (mbi vëllim poetik të S. Bashotës)

Vëllimi poetik më i ri i Sali Bashotës shënon kulminacionin artistik të tij si poet, duke na ofruar edhe një mundësi të rishikimit...

Liridon Mulaj: Një dashuri si e Leonidit dhe Myrvejlit

(refleksion mbi librin “Letra grues seme të vdekun” të Gjovalin Gjadrit) “E dashuna jeme. Sot me tre shtator janë...

“Oksimoron”, cikël poetik nga Maklena F. Nika

ka ditë ka ditë plot dritë e ajër e ngjyrë ka ditë të diellta e të kthjellta me kurora të dafinta

“Nuk jam ai që sheh”, cikël poetik nga Agim Mato

E BUKURA E DHEUT Atëherë poezia për mua ishte e Bukura e Dheut, që e pushtoi si me magji...

Romani “Lulet e kripës” – dhe labirinthet e tipologjisë romanore të Jakov Xoxës

nga Behar Gjoka Ribotimi i romanit Lulet e kripës (ndonëse dikur qe botuar me titullin Lulja e kripës), të shkrimtarit...

Curzio Malaparte: Banket shkrimtarësh

në shqip nga Aurel Plasari Po asaj mbrëmjeje vajta në gostinë që shtronte për mua Bashkimi i Shkrimtarëve të...

OMBRA GVG boton librin e shkrimtarit të mirënjohur maltez Immanuel Mifsud, “JUTA HAJM”

Romani përqendrohet rreth një aktori maltez, Erik Kseri, i cili është një personazh i famshëm i teatrit dhe televizionit. Ai është një person i...

Artikujt më të fundit

Rrëfimet e maestros (dialog me avangardistin e viteve ‘70, Musa Ramadanin) nga Agron Y. Gashi

Dialogu letrar që nga antika e deri te ai ndërmjet Ecerman-it e Göethe-s, Borges-it e Sabato-s, Marquez-it e Llosa-s, Singer-it e Roth-it është shenjë...

Adil Olluri: Lamtumirë Musa Ramadani – një ikonë e elitarizmit letrar

Ecte i vetëm në qytetin që e donte. Ulej në të njëjtat kafene. Nuk hynte në tjetër vend. “Elida”, ku rrinin miqtë e tij...

Frano Kulli: Ndoc gjetja – “Biri i gjallë i njeriut” Nga frano kulli

Ndodh rrallë, shumë rrallë këto kohë në shoqërinë e konsumit të botës sonë rrokopujë e të garrametëshme që vëmendja publike të ndalojë...

Sali Shijaku, piktori i vezës që nga një u bë njëqind – Ese nga Roland Gjoza

Zakonisht një artist nuk rri dot pa një qen. E ka një kostum të mirë, disa miq intimë, ndonjë dashnore të vjetër, për...