Kreu Opera

Opera

Artikujt më të fundit

Shpendi Topollaj: Portreti i panjohur i Frosinës aq i ngjashëm me atë të autores

Përvoja më ka mësuar se në fushën e krijimtarisë letrare do të dallosh këto tre kategori; libri, ku të tërheq e bën...

Fragmente nga romani “Rrëfime nga vendet e harruara” i Bessa Myftiut

1. E njohur në gjithë qytetin për bukurinë e saj, Sadia ishte martuar me kushëririn e gjyshit, një vagabond...

Bessa Myftiu: Rrëfim për Tiranën e dikurshme dhe malli për të shkruar shqip

Bisedoi: Marcela Tringaj …Ka diçka shekspiriane në këtë roman të autores Bessa Myftiu, shqiptare me banim ne Zvicër që...

Fatlum Meholli: Neoklasicizmi në tragjedinë “Abeli” të Etëhem Haxhiademit

Tragjedia me titull Abeli e Etëhem Haxhiademit është antologjike në kuadër të dramës shqipe në përgjithësi. Intertekstualiteti, arkitekstualiteti, ndërtimi i kompozicionit dramatik,...

KATEGORITË