Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

Margaret Atwood: Si e shkrova romanin “Rrëfenja e shërbëtores”

Disa libra i ndjekin pareshtur lexuesit. Të tjerë ndjekin pareshtur shkrimtarin. “Rrëfenja e shërbëtores” i ka bërë të dyja. Romani është ribotuar...

“Unë nuk jam si Franzi”, tregim nga Azem Deliu

Babai im nuk më ka pëlqyer kurrë. Në rininë time të hershme, siç e quaj unë pubertetin, të gjithë djemtë e klasës i kishin...

“Në ditën e parë të çlirimit”, nga Mynever Shuteriqi

Ishin ditët e fundit të muajit historik nëntor 1944, ditët e fundit të pushtimit mizor nazifashist të vendit tonë. Ne, në atë kasollen e...

Poezi nga Pier Paolo Pasolini

Nga “Profeci” Aliu me Sy Kaltëroshë një nga të shumtët bij të bijëve do të zbresë prej Algjeri, nga...

“Agimi që lindi nga uji” tregim nga Gjergj Meta

Në dimër zakonisht uji i Drinit, që kalon nën urë të Baçallëkut, afër Kishës së Zojës së Shkodrës, vjen i turbullt, për t’u...

“Vrasja e një Elefanti” tregim nga Xhorxh Oruell

1. Në Moulmein në Birmaninë e Poshtme, unë urrehesha nga një pjesë e madhe e njerëzve- e vetmja kohë në jetën time që isha...

Dhimitër Shuteriqi: Humor me vetveten, “Pleqëri të kish…”

Pleqëri me halle. Prapë pleqëri të kish, të tjera të mos kish. E tepërmja të them që vdekje të kish e pleqëri të...

“Përshëndetja e nënës”, tregim nga Ljudmilla Petrushevskaja

Përktheu nga origjinali Aleksandër Koli Olegu, një djalosh i ri, kur i vdiq e ëma mbeti jetim. Mbeti...

Artikujt më të fundit

Viktor Frankl dhe kërkimi për kuptimin

Nga William J. Winslade Më 27 janar 2006, në gjashtëdhjetë e një vjetorin e çlirimit të kampit të vdekjes së...

Pajtim Statovci fitues i çmimit më prestigjoz në Finlandë për letërsi, “Finlandia”

Çmimet më prestigjioze të librit në Finlandë për letërsinë, jo-letërsinë dhe letërsinë për fëmijë u dhanë më 27 nëntor nga Fondacioni Finlandez i Librit...

Shkrimtarët mbështesin Agron Tufën

Te dashur Virion dhe Zoica, Deshiroj te jeni mire me shendet te tre dhe me gjithe familjet tuaja ne Gjirokaster.

Mimoza Hysa: Diktatura kërkon një trajtim nga brenda, me gishtin drejtuar vetes dhe jo tjetrit

Intervistoi Violeta Murati Pas një përvoje tridhjetëvjeçare me përkthimin e autorëve si Giacomo Leopardi, Dino Buzzati, Eugenio Montale, Antonio Tabucchi,...