More
  KreuÇmime

  Çmime

  Arti nuk kërkon mëshirë, por vetëm e jep: Për “Kur sunduesit grinden” të Ismail Kadaresë

  Cory Oldweiler, Los Angeles Review Përktheu Granit Zela Recensa e Cory Oldweiler-it, shkrimtar dhe kritik letrar për botimin anglisht të “Kur sunduesit grinden” të Kadaresë, tanimë...

  Fituesja e çmimit më të lartë të Japonisë për letërsi, pranon se ka përdorur programin ChatGPT

  Rie Kudan fitoi çmimin prestigjioz Akutagawa, dhe menjëherë deklaroi se kishte përdorur programin ChatGPT për të shkruar rreth 5 përqind të romanit fitues. Nga Jordan Pearson Rie...

  Bisedë me Fituesit e Çmimeve Kombëtare të Letërsisë 2022 (Stefan Çapaliku, Mira Meksi, Olimbi Velaj, Behar Jacaj, dhe Edi Gogu)

  Me datë 27 dhjetor 2023, në hotel“Plaza”, Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit ndau Çmimet Kombëtare të Letërsisë për vitin 2022.Edhe këtë vit nuk...

  Flurans Ilia: Dy fjalë për Çmimet Kombëtare të Letërsisë, ngushtësisht poezinë, për vitin 2022

  u gëzova për Olimbi Velajn si poete fituese Qysh në kryeradhë duhet falënderuar qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe Ministria e Kulturës për përpjekjet...

  Jon Fosse: Një gjuhë e heshtur (Ligjërata e Nobelit, 8 dhjetor 2023)

  Përktheu: Granit Zela Kur isha në shkollë të mesme, ja ç’më ndodhi krejt papritmas. Mësuesi më kërkoi të lexoja me zë të lartë. Dhe nga...

  Paul Lynch (Booker Prize 2023): Folkner, Melvil, Dostojevski dhe Konrad zhvillojnë një bashkëbisedim jehona e të cilit vazhdon në kohë

  Fitues i çmimit Booker Prize 2023 me romanin “Kënga e Profetit”, diskuton për shkrimtarët që rrokin gjendjen njerëzore dhe të vërtetat e përjetshme Mendoni për...

  Romani “Mi manchi” i Fate Velaj fiton Çmimin Letrar “Porta d’Oriente” në Itali

  Në teatrin Petruzzelli të Barit, Itali, u zhvillua edicioi i 12 i ”Porta D’Oriente” - konkursit kombëtar të letërisë italiane. Çmimin si romani më i...

  Aktorja Ema Andrea për vënien në skenë të dramës së Jon Fosse në vitin 2017

  Në shqip, Jon Fosse ka ardhur nëpërmjet një drame, “Nëna dhe fëmijë” e vënë në skenë në vitin 2017. Në rol kryesor, atë të...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË