Kreu Intervista

Intervista

Ridvan Dibra: Të mjerë ata shkrimtarë stinorë, që presin me padurim fryte nga letërsia e tyre

Profesor Ridvanin e kam pasur pedagog përgjatë studimeve për letërsi në Shkodër dhe kjo është edhe një prej arsyeve pse e kam...

Rita Petro: Në romanin tim nuk dua që njerëzit të lexojnë historinë time, por historinë e vetes së tyre

Pas disa vëllimesh të njohura me poezi si “Vrima”, “Këtu poshtë këndohet live” etj., Rita Petro vjen për herë të parë me...

Kufijtë e letërsisë në Ballkan: Bisedë me autorët Drago Jančar nga Sllovenia, Dragan Velikić nga Serbia, Kalin Terziyski nga Bullgaria, Mehmet Kraja dhe Jeton...

Gjithashtu mendime nga përkthyesit Ben Andoni, Nikollë Berisha, Milena Selimi dhe Rusana Bejleri. përgatiti Andreas Dushi

Me Dom Nikë Ukgjinin për mjedologjinë, familjen e gazullorëve dhe Kuvendin e Arbnit

Dom Nikë Ukgjini është meshtar katolik me formim të thelluar në histori; shqiptar i Malit të Zi i cili prej dekadash shërben...

Durim Taçi: Mua më thonë shkrimtar i diasporës. Po ç’është ky term? Një marrëzi!

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Durim, jeta jote është e ndarë, a më mirë përbashkon, dy gjuhë, dy kultura, dy...

Julian Barnes: Shkrimtari që më ndryshoi mendjen? Shekspiri, Floberi dhe hartuesit e Fjalorit anglisht të Oksfordit.

Libri i parë që kam lexuar Ka shumë gjasa të jetë një nga librat e serisë së librave Nodi...

Andriy Lyubka: Lufta është kohë e poezisë

Bisedoi Andreas Dushi Kjo është ndër bisedat më të veçanta që kam bërë ndonjëherë. Lyubkan e takova në...

Elif Shafak: Libri që nuk arrita ta përfundoja? “2666” i Roberto Bolaño-s.

Libri që jam duke lexuar Po rilexoj “Mendja e robëruar” e Czesław Miłosz-it. Poeti dhe eseisti polak shkroi shumë...

Artikujt më të fundit

Dr. Elsa Skënderi: Diskursi dashuror i Zejnullah Rrahmanit në veprën “Deti i Zi”

Libri “Deti i Zi”, i Z. Rrahmanit është një ndër shfaqjet më të epërme të diskursit të dashurisë në letërsinë shqipe. Diskursi...

Ermira Godo: “Shekspiri” u shkrua nga Hygoi në mërgim kurse në shqip u përkthye në internim nga Abdulla Rami

Më 29 janar përkujtohet 50 vjetori i vdekjes së Abdulla Ramit. Një bisedë me mbesën e tij, Ermira Xhomaqi...

Luran Osmani, autori i grafikës: Në një çast meditimi te shtatorja e Skënderbeut në Shkup, lindi kjo grafikë

Bisedoi Nurie Emrullai Artisti ka rol kyç në shoqëri sepse atij i duhet të mbajë gjallë kujtesën historike. Përcjellja...

Kosta Nake: Drama lindore e miqësisë perandorake

(Ismail Kadare, “Sorkadhet e trembura”, Synops për një tjetër art, Vepra 20, f.517) Fati i grave të ish-kampit...

KATEGORITË