Kreu Intervista

Intervista

Han Kang mbi dhunën, bukurinë dhe (pa)mundësinë e pafajësisë

Bethanne Patrick bisedon me autoren e romanit "Vegjetariania", fituese e çmimit Man Booker Int. 2016 Si është të kesh...

Merita Bruci: Franqisk Santori, dorëshkrimet arbërishte – nga më e hershmja, në dëshminë më të denjë për besim deri më sot

Intervistoi: Violeta Murati Viti 2019, më saktësisht data 16 shtator 2019, shënoi 200-vjetorin e lindjes...

Primo Shllaku: Tradita asht nji pistë e sigurt uljesh ku njeriu gjen caqet e të tjerëve

Intervistoi: Violeta Murati Z. Shllaku, po përpiqemi të përfytyrojmë si u rritët – një fëmijë në një mjedis kulturor...

Rexhep Ismajli: Seminari ndërkombëtar për gjuhën dhe kulturën, nxitje për identitetin shqiptar përtej të gjitha ndarjeve

Intervistoi Violeta Murati Z. Ismajli ju kemi parë si kërkues të burimeve arkivistike, ringjallës të veprave në dorëshkrim, përkthyes i...

Virion Graçi: Nuk kam pasur sprova letrare në fëmijërinë time, as vargëzime artistike gjatë periudhës së adoleshencës

Intervistoi: Violeta Murati Z. Graçi, ju jeni nga shkrimtarët më aktivë në këto 30 vite, nisur me ‘betejën’ tuaj,...

Mario Vargas Llosa: Shkrimtari, po ashtu si edhe pushteti, nuk është i detyruar të veprojë gjithmonë drejt

Keni përsëritur shpesh se letërsia e mirë nuk e mbështet kurrë të keqen, sidomos, ajo nuk duhet të bëhet palë me shtypësit...

Bashkim Shehu: Kam filluar të shkruaj tregime të shkurtra nën ndikimin e Kafkës por tani shkruaj krejt ndryshe

Intervista u botua italisht në revistën La Lettura, Corriere della Sera, 23 qershor 2019, f. 62-63. Bisedoi: Jessica Chia

Kadare për “Le Monde”

Një intervistë e shkrimtarit shqiptar Ismail Kadare është publikuar në faqen e pare të gazetës prestigjioze franceze “Le Monde”. Intervista me gazetaren Florence Noiville...

Artikujt më të fundit

Salman Rushdie: Shkruaj për lexuesit, jo për kritikët

S’mund t’ia lejosh vetes të mendosh për kritikën kur po shkruan librin. Është tepër e vështirë ta shkruash librin dhe në të...

Mehmet Kraja mbi romanin “Udhëzime për kapërcimin e detit”

Dorëshkrimi këtij romani, gjatë kohës që i bëra një redakturë të lehtë tash së fundi, më mbajti në mendje një imazh, i...

John Updike: Rëndësia e shkrimësisë

Epo, kur të duhet të shpallësh rëndësinë e diçkaje, kjo mund të nënkuptoj se ajo nuk është edhe aq e rëndësishme. Dhe...

“Zemërimi i botës”, poezi nga Sali Bashota

KUR E KAPËRCEJMË FRIKËN Vetëm në shpirt frymon besimiThonë të gjithë ata që besojnëShenjat e prekjes me dorëza të...