More
  KreuEditorial

  Editorial

  KADARE-ONUFRI 25 VJET BASHKËPUNIM – Bujar Hudhri: Ishte një terren i vështirë dhe vazhdimisht binin rrufe

  Gjysmë shekulli më parë Më kujtohet kur isha një nxënës në tetëvjeçare, mbi pesëdhjetë vite të shkuara, kur një të diel në mëngjes, i shoqëruar...

  Bujar Hudhri: Panairi online i librit: Po ç’kuptim ka?

  Javën që shkoi u zhvillua panairi kombëtar i librit “Fieri 2020”. Megjithëse larg kryeqytetit, ky panair, prej gjashtë vjetësh është bërë një qendër e...

  Mimoza Hysa: Gjithmonë drejt shtëpisë

  Çfarë mund t’i bëjë bashkë njerëzit e letrave? Çfarë mund t’i mbledhë në një kuvend? A mund të ketë një tubim ekstra-letrar që i bashkon...

  Xhevair Lleshi – Parulla e modës: “Libri në dekadën e re”

  Nuk më hiqet nga mendja as titulli, as kërkesa: Libri në dekadën e re. Ministria e kulturës i ftoi të gjithë ata që mund të jepnin një dorë për...

  Bujar Hudhri: Përse e botoj këtë gazetë

  Ka qenë fillimi i vitit 1988, kur nisa punën në redaksinë e një gazete lokale, që dilte çdo të mërkurë dhe të shtunë. Ndonëse nuk kishim...

  Mungesa e stendës “Albania” në panairin e librit në Frankfurt dhe Tetori i Librit në Tiranë

  nga Bujar Hudhri Prej shumë vjetësh stenda “Albania” mungon në Panairin më të madh në botë që organizohet çdo vit në mes të muajit tetor. Është...

  Kosova i jep leksion Shqipërisë për libraritë

  Nga Bujar Hudhri Një ndjenjë të paprovuar gëzimi mund të përjetosh nëse i viziton libraritë në Kosovë këto ditë. Të duket gati e pabesueshme që...

  Libraritë janë kthyer në pengesë Për shkrimtarët Shqiptarë. Po përse?

  Nga BUJAR HUDHRI Duket si një paradoks, por për fat të keq ky është sot realiteti i përditshëm në libraritë në mbarë vendin. Më e...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË