Kreu Ekspozita

Ekspozita

Marubi në Phest të Italisë – Për herë të parë ekspozohen 25 imazhe të panjohura nga Shqipëria ateiste

Muzeu Marubi merr pjesë në PhEST, festivalin ndërkombëtar të artit dhe të fotografisë që zhvillohet në Monopoli dhe këtë vit ka si tematikë besimin...

“Idromeno” i plotë, nga portreti i parë te Durham në portën e ferrit

Nga Anila Dedaj Vepra është e para që çel rrugëtimin e ekspozitës Kolë Idromeno në retrospektivë, të kuruar nga Erzen Shkololli, dhe...

Forum në Bibliotekën Kombëtare: “Botimet shqipe në Malin e Zi”

Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë, në bashkëpunim me Entin e Teksteve dhe Mjeteve Mësimore të Malit të Zi, zhvilloi javën që shkoi...

Prej te Marubi përtej Marubit: tradita e artit fotografik te ne

nga Ardian Ndreca Do të ishte e pafalshme me kalue në Shkodër në këtë periudhë dhe mos me...

Pesha e mungesës

Nga Edison Çeraj Sa herë kam rastin të shoh pikturat e Fatlum Doçit, provoj ndjesinë e një gjëje...

Dorian Koçi: Portreti i rrallë i Skënderbeut dhe vazoja e Kastriotëve në Leçe

Shtatëmbëdhjetë artefakte nga Muzeu Historik Kombëtar i Shqipërisë, që lidhen me periudhën e Skënderbeut, si dhe artefakte e dorëshkrime të panjohura nga...

Artikujt më të fundit

Shpendi Topollaj: Portreti i panjohur i Frosinës aq i ngjashëm me atë të autores

Përvoja më ka mësuar se në fushën e krijimtarisë letrare do të dallosh këto tre kategori; libri, ku të tërheq e bën...

Fragmente nga romani “Rrëfime nga vendet e harruara” i Bessa Myftiut

1. E njohur në gjithë qytetin për bukurinë e saj, Sadia ishte martuar me kushëririn e gjyshit, një vagabond...

Bessa Myftiu: Rrëfim për Tiranën e dikurshme dhe malli për të shkruar shqip

Bisedoi: Marcela Tringaj …Ka diçka shekspiriane në këtë roman të autores Bessa Myftiu, shqiptare me banim ne Zvicër që...

Fatlum Meholli: Neoklasicizmi në tragjedinë “Abeli” të Etëhem Haxhiademit

Tragjedia me titull Abeli e Etëhem Haxhiademit është antologjike në kuadër të dramës shqipe në përgjithësi. Intertekstualiteti, arkitekstualiteti, ndërtimi i kompozicionit dramatik,...

KATEGORITË