Kreu Letërsi Botime të reja

Botime të reja

Fatmir Toçi: Përse e shkrova librin “ARBËRESHËT – Midis realitetit dhe mitit”

Jeta e arbëreshëve të Italisë është histori e qëndresës dhe e mbijetesës së tyre në rrjedhë të shekujve, duke na sjellë sot,...

Uran Butka: Letërkëmbimi i Mid’hat Frashërit

“Një letër (përmbajtjen e së cilës, duhet jo vetëm ta ndjejmë, akoma ta shijojmë) për mua është një luks,...

Romani i Kadaresë “Pallati i ëndrrave” botohet në Rusi dhe u rekomandohet lexuesve ndër 5 librat e rinj më të mirë për ...

Në mesin e shtatorit shtëpia botuese Polyandria NoAge botoi romanin e Kadaresë "Pallati i ëndrrave", përkthyer nga Vasilij Tjuhin, cili ka përkthyer...

Romani i Zija Çelës “Djalli komik” botohet në Francë

Éditions Fauves, një shtëpi e njohur botuese, sapo ka publikuar në Francë romanin “Djalli komik” (Le Diable comique) të Zija Çelës, me...

Botohet në anglisht “Shqiptarët në art” i studiuesit Ferid Hudhri

Nga David Hosaflook PhD Në vitin 2012, kam përfunduar përkthimin në anglisht të librit të Marin Barletit, Rrethimi...

Shaip Beqiri: Konturet e pakryera për një vepër të përkryer

(Bajram Sefaj: “Përballë Kolosit”, Faik Konica, 2021 -  Prishtinë) I ndodhur në prag të të tetëdhjetave, më se gjashtëdhjetë...

Rodrigo García: “Lamtumirë Gabo dhe Mercedes” (fragment nga libri)

Pjesën më të madhe të shkrimeve të papërfunduara të babait i shpëtoi mamaja fshehurazi tij, sepse ai ishte rreptësisht kundër tregimit...

Jorina Kryeziu (Shkreta): Një dritare e re europiane për poezinë

ANTHOLOGY OF YOUNG ALBANIAN POETS ANTOLOGJIA E POETËVE TË RINJ SHQIPTARË/ ΑΝΘΟΛΟΓΊΑ ΝΕΏΝ ΑΛΒΑΝΏΝ ΠΟΙΗΤΏΝ Vakxikon Publications, Athens, 2021

Artikujt më të fundit

Prof. Dr. Klara Kodra: Bota origjinale e një poeteshe bashkëkohore

Majlinda Rama është një lirike e ëmbël, fine dhe e thellë. Ajo ka lëvruar me sukses disa fusha, po ajo që e...

Granit Zela: Libri i fundit që më bëri të qaj? “Lamtumirë Gabo dhe Mercedes”, shkruar nga biri i Markezit

Libri që po lexoj ndërkohë: Po lexoj librin e Rexhep Shahut “Bisedë e përfytyruar me Havzi Nelën”. Ky libër...

Bahri Beci dhe koncepti i tij mbi procesin e planifikimit gjuhësor të shqipes

Nga Prof. asc. Albana Deda (Ndoja)Departamenti i Gjuhësisë, Universiteti i Tiranës Njoftimi i për mbajtjen e një konference...

Shefkije Islamaj: Ligjërimi postmodern i Rexhep Qosjes

Shkrimtari Rexhep Qosja, me të drejtë, nga studiuesit e veprës së tij letrare-artistike konsiderohet përfaqësuesi më i rëndësishëm e më i veçantë...

KATEGORITË