Kreu Letërsi Botime të reja

Botime të reja

Uran Butka: Letërkëmbimi i Mid’hat Frashërit

“Një letër (përmbajtjen e së cilës, duhet jo vetëm ta ndjejmë, akoma ta shijojmë) për mua është një luks,...

Romani i Kadaresë “Pallati i ëndrrave” botohet në Rusi dhe u rekomandohet lexuesve ndër 5 librat e rinj më të mirë për ...

Në mesin e shtatorit shtëpia botuese Polyandria NoAge botoi romanin e Kadaresë "Pallati i ëndrrave", përkthyer nga Vasilij Tjuhin, cili ka përkthyer...

Romani i Zija Çelës “Djalli komik” botohet në Francë

Éditions Fauves, një shtëpi e njohur botuese, sapo ka publikuar në Francë romanin “Djalli komik” (Le Diable comique) të Zija Çelës, me...

Botohet në anglisht “Shqiptarët në art” i studiuesit Ferid Hudhri

Nga David Hosaflook PhD Në vitin 2012, kam përfunduar përkthimin në anglisht të librit të Marin Barletit, Rrethimi...

Shaip Beqiri: Konturet e pakryera për një vepër të përkryer

(Bajram Sefaj: “Përballë Kolosit”, Faik Konica, 2021 -  Prishtinë) I ndodhur në prag të të tetëdhjetave, më se gjashtëdhjetë...

Rodrigo García: “Lamtumirë Gabo dhe Mercedes” (fragment nga libri)

Pjesën më të madhe të shkrimeve të papërfunduara të babait i shpëtoi mamaja fshehurazi tij, sepse ai ishte rreptësisht kundër tregimit...

Jorina Kryeziu (Shkreta): Një dritare e re europiane për poezinë

ANTHOLOGY OF YOUNG ALBANIAN POETS ANTOLOGJIA E POETËVE TË RINJ SHQIPTARË/ ΑΝΘΟΛΟΓΊΑ ΝΕΏΝ ΑΛΒΑΝΏΝ ΠΟΙΗΤΏΝ Vakxikon Publications, Athens, 2021

Anton Nikë Berisha: “Meshari” – Vepër e hartuar nga Gjon Buzuku

“O Zot i gjallëvet e i vdekunet, Shelbuosi i gjithëve, qi ti z do mortnë e t...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË