More
  KreuLetërsi shqipe në përkthim

  Letërsi shqipe në përkthim

  Dr. Adijata Ibrishimoviç-Shabiç: Qëndresa ndaj antinjerëzores

  Romani “Vajzat e mjegullës” i shkrimtarit shqiptar Namik Dokle, është i parë që u botua nga shtëpia botuese CONNECTUM e Sarajevës, në përkthimin e...

  Marko Martin: Nga kritika gjermane për romanin e Stefan Çapalikut “Mbyllur për pushime”

  Nga kritika gjermane për romanin e Stefan Çapalikut “Mbyllur për pushime”, botuar në gjermanisht nga “Transit Verlag” me titullin “Tirana ein kurzer traum”, përkthyer...

  Arti nuk kërkon mëshirë, por vetëm e jep: Për “Kur sunduesit grinden” të Ismail Kadaresë

  Cory Oldweiler, Los Angeles Review Përktheu Granit Zela Recensa e Cory Oldweiler-it, shkrimtar dhe kritik letrar për botimin anglisht të “Kur sunduesit grinden” të Kadaresë, tanimë...

  Doli në Itali libri me poezi “Strade che scorrono dalle mie mani” i Visar Zhitit, botim i Shtëpisë Botuese “Puntoacapo Editrice” në Alessandria, qendër...

  Lajmin e jepte shtëpia botuese, duke e nisur me një fjali poetike: Pavarësisht ditës së vranët, rrezet diellore arritën sot me një stampim gjurmëfreskët. Më...

  Mahmoud Atef: Besnik Mustafaj, një shqiptar që e njohim dhe na njeh

  Me rastin e botimit në arabisht të romanit “Dëmtuar gjatë rrugës”, shkrimtari Besnik Mustafaj ishte i ftuari i nderit në edicionin e 55-të të...

  Shtëpia e pasqyrave të Kadaresë: ankthet e një titani letrar

  Shënime për botimin në anglisht të librit "Kur sunduesit grinden" Nga Bronwyn Scott-McCharen Përktheu: Granit Zela Propozimi i fundit i Ismail Kadaresë në anglisht është një ndërthurje...

  Botohet në arabisht romani “Valsi i lumturisë” i shkrimtarit Ylljet Aliçka

  Pas romanit “Rrëfenjë me ndërkombëtare” botohet në gjuhën arabe roman i dytë i shkrimtarit Ylljet Aliçka “Valsi i lumturisë”, dalë nga shtypi me titullin...

  Ece Dillioğlu: Efektet e faktorit ndërgjuhësor në përkthimin e veprës “Rrethimi” (Kështjella) në turqisht të Kadaresë

  Ismail Kadare, një nga figurat më të rëndësishme të Letërsisë Shqipe, ka lindur në vitin 1936 në qytetin e Gjirokastrës, i njohur në turqisht...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË