Kreu Opinion

Opinion

Fjodor Dostojevski: “Ana Karenina” si fakt i një rëndësie të veçantë

Përgatiti dhe përktheu nga origjinali Bujar Hudhri Dhe ja, pikërisht atëbotë, domethënë këtë pranverë, rastisi një mbrëmje të...

Frano Kulli: Gjergj Fishta, moskuptime dhe keqkuptime

Përdorimi i ledhatuar e me mjeshtrí i shqipes, në korpusin e veprës letrare e publicistike të Gjergj Fishtës, komunikimi me lexuesin e...

Pol Milo: Mbishkrimi në mur (një letër përtej kohës)

“Të gjithë i shohin mbishkrimet në mur, por askush nuk mendon se janë shkruar për tà!” Petraqi ecte me...

Fatbardh Amursi (Rustemi): Balsami shërues i plagëve (Visar Zhiti në dy kohë)

Për të njohur realitetin socialist, Lidhja e Shkrimtarëve, na jepte leje krijuese. Isha caktuan në minierën e Gurit të Kuq, ku...

Këshilla të mrekullueshme nga 25 autorë të famshëm mbi artin e të shkruarit

Nga Emily Temple Ka libra të panumërt që marrin përsipër t’u mësojnë njerëzve si të shkruajnë. Shumë syresh...

Pse romani “Njëqind vjet vetmi” është përjetësisht i dashur

Nga Veronica Esposito Në krye të këtij viti bëra vizitën time të parë në Kolumbi. Gjatë qëndrimit tim,...

Iljaz Spahiu: “Shuhet një fanar ndriçues në Europë, një tjetër fanar ngrihet në heshtje” – Vepra e Kadaresë e botuar në Kinë

“Shqipëria, ky vend që sot shumë të rinj as që e kanë dëgjuar, dikur në kohën tonë, ka qenë “Fanar ndriçues në...

Elif Shafak mbi çfarë do të thotë t’u përkasësh njëkohësisht shumë vendeve

Ky qytet do të të përndjekë gjithmonë,” shkroi poeti grek Constantine Cavafy, edhe kur shkon në një shtet tjetër, në një breg...

Artikujt më të fundit

Roland Gjoza: Kënga e fundit e mjellmës, apo…

Faslli Haliti na la, zemra e tij e artë u këmbye me amshimin. Ajo ngeci për njeriun dhe rron për përjetësinë. Atje...

Xhevair Lleshi: Faslli Haliti, shpirti i poetit si arë e punuar…

Mos më shiko nga duart për ndonjë dhuratë, / Dhurata më e bukur e duarve – / Shtrëngimi. Ai recitoi me mërmërimë...

Poezi nga Sadik Bejko

Brigje dhe brezni Gjyshit tim Për mua fëmijënpleqtë ishin të përjetshëm si brigjet(s’dija ç’ishte vdekja:djemtë do...

Nehas Sopaj: Dritëhija, këndi nga vëzhgohet bota

(Ramadan Rexhepi: Udhëkryqi, roman, Agoraprint, Shkup, 2021) Vepra e parë e shkrimtarit Ramadan Rexhepi, Kumbonaret, është libër me...

KATEGORITË