Kreu Panair

Panair

Panairi i Librit në Prishtinë, sprova me lexuesit

Interes i jashtëzakonshëm i lexuesve të Kosovës për librin shqip. Në pesë ditët e mbajtjes së Panairit të Librit në Prishtinë,...

Letërsia shqipe në panairin e Laipcigut

Letërsia shqipe në panairin e Laipcigut Marsi në Laipcig karakterizohet nga leximi. Panairi i Librit në Laipcig dhe festivali...

Artikujt më të fundit

Dr. Brikena Smajli: Historia mitike e kontinentit të vjetër

Këtë javë u përmbyllën aktivitetet e Javes së Kulturës Evropiane e cila hapi ciklin e Javëve Kulturore. Në vijim, një shkrim mbi...

Edi Muka: Rrfime t’tjera

Të gjithë kemi patur rastin të përjetojmë çaste vendimtare në jetë – çaste kur rrjedha e lumit të jetës sonë përplaset me...

Festivali i filmit ‘Ekrani i Artit’ 2023 – Shkodër (Edicioni VI, 31 maj – 4 qershor)

Vendi: Kinema Millenium, Art House, Bed Corner, Galeria e Arteve ShkodërDrejtor Artistik: Edi MukaKuratorët: Tea Paci, Zef Paci

Behar Gjoka: Pikëtakimet e romanit “Hasta la vista” me “Porta e diellit” të Simonë Teri

Romani “Porta e diellit” i shkrimtares franceze, Simonë Teri, është botuar në Paris, në vitin 1939, pra kemi të bëjmë me një...

KATEGORITË