More
  KreuTë reja

  Të reja

  “Plaku dhe deti” mes alegorisë dhe qashtërsisë

  Me tetë shtator të 1952, për të parën herë u botua libri më i njohur i Ernest Heminguej,“Plaku dhe deti” falë të cilit, sipas...

  63 vjetori i “Doktor Zhivago”

  ​Si sot, 63 vjet më parë, u botua për të parën herë libri i Boris Pasternak, “Doktor Zhivago”. Ngase për autoritetet e kohës në Bashkimin Sovjetik, ky libër shihej...

  Milan Kundera do të dhurojë bibliotekën e tij personale për qytetin e lindjes

  Pavarësisht raportit të tij të vështirë me vendlindjen, shkrimtari çek Milan Kundera dhe bashkëshortja e tij Vera, kanë vendosur t’ia dhurojnë bibliotekës “Moravian” në...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË