More
  KreuTë ndryshme

  Të ndryshme

  Paolo Fabbri: Zadig dhe Ujku ose semiotizimi i gjurmëve

  Përktheu nga italishtja: Brikena Smajli 1. Metoda Zadig Çdo zoosemiologu për identifikimin e gjurmëve të kafshëve i kërkohet të njohë metodën Zadig. Umberto Eco-ja e ekspozon...

  Prof. Cristian Preda: Vizita e Viktor Eftimiut në Shqipëri

  Një vit përpara se të vdiste, kur udhëtoi drejt vendlindjes  së tij, Eftimiu e kuptoi se çfarë interes të madh politik zgjonte ai në...

  Sa herë është përkthyer “Komedia Hyjnore”?

  Ndonëse vitet kalojnë, në gjuhën shqipe kryeveprat vijojnë të përkthehen si përgjigje karshi ndryshimeve dinamike të gjuhës. Sot, datë 14 shtator, bota e letrave...

  Alba Kepi: Gjurmë shqiptare në qytetin më antik italian

  “Vrimat e zeza” të Levit “Përballë ishte një mal tullac e shterpë me një ngjyrë të shëmtuar gri, pa asnjë shenjë kultivimi e pa asnjë pemë;...

  Alba Kepi: Kalabria ky “kopësht ekzotik”!

  “Kalabria është një kopësht i madh, një nga vendet më të bukura që mund të gjesh mbi tokë”, shkruante më 1847 piktori e shkrimtari anglez,...

  Inagurohet Biblioteka “Zoja e Shkodrës”

  Sikur historia na tregon, në Shqipëri kultura e të shkruarit zë fill me meshtarët katolikë, fillimisht me atë që jetonin, studionin dhe shërbenin jashtë...

  “Tirana in Between”/ Shkrimtari austriak Robert Menasse në rezidencën letrare “Poeteka”

  Prej disa vjetësh tashmë, ambasada e Austrisë në Tiranë, në bashkëpunim me “Poetekën”, organizon programin kulturor “Shkrimtar në rezidencë”. Pas disa përvojave mbresëlënëse me autorë, artistë...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË