Kreu Të ndryshme Inagurohet Biblioteka “Zoja e Shkodrës”

Inagurohet Biblioteka “Zoja e Shkodrës”

Sikur historia na tregon, në Shqipëri kultura e të shkruarit zë fill me meshtarët katolikë, fillimisht me atë që jetonin, studionin dhe shërbenin jashtë (nga Buzuku, deri te Barleti) e pastaj, me të tjerët që brenda Atdheut ditën të shërbenin në të mirë të Tij dhe të Zotit. Mes tyre, i pari që duhet përmendur është Atë Fishta, por nuk duhen lënë në harresë të tjerë si dom Ndoc Nikaj, autori i të parit roman shqiptar.

Pikërisht në famullinë ku i pari romancier shërbeu, ditën e hënë me datë 21 tetor, kur Kisha përkujton “Zojën e Shkodrës” u inagurua një bibliotekë me emrin e Saj e cila do të jetë në dobi të qytetit, si një ambient i ri që i shërben kulturës.

Për të krishterët, biblioteka ka një kuptim sa kulturor, aq edhe shpirtëror pasi vetë Krishti është Fjala që mishërohet në humanizmin tonë. Prandaj qëllimi i kësaj Biblioteke është të aftësojë dhe ta lartësojë njëriun në Fjalën.

A. D.

A.D

SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

Ju lutem lini komentin tuaj!
Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

Artikujt më të fundit

Durs Grünbein: Fjalët, çfarë janë ato, miq apo armiq?

Intervistoi Arno Widmann(botuar më 30.10.2020, në Frankfurter Rundschau) Përktheu nga gjermanishtja Valon Veliqi Z. Grünbein, cila...

“E verdhë mbi të zezë”, cikël poetik nga Nafije Zogaj

GJETHE TË GJELBËRTA FILLUAN TË BININ dielli u shkëput nga yjetqë i rrinin larg zërit të zi të natësu...

“Kush ma gjen lisin e moçëm?” tregim nga Mehmet elezi

1. Qyteti dhe vetë kalaja mbi lumë u mpakën prej tute. Çka po u shihnin sytë, nuk ishte parë...

“Paris mon amour”, tregim nga Roland Gjoza

Nuk e di a beson në Krisht e, nëse beson në Krisht, beson dhe te Viktor Hygoi, i cili ta dëgjon fjalën...

KATEGORITË