More
  KreuEditorial

  Editorial

  Kosova i jep leksion Shqipërisë për libraritë

  Nga Bujar Hudhri Një ndjenjë të paprovuar gëzimi mund të përjetosh nëse i viziton libraritë në Kosovë këto ditë. Të duket gati e pabesueshme që...

  Libraritë janë kthyer në pengesë Për shkrimtarët Shqiptarë. Po përse?

  Nga BUJAR HUDHRI Duket si një paradoks, por për fat të keq ky është sot realiteti i përditshëm në libraritë në mbarë vendin. Më e...

  Panairi i librit mund të japë vetëm çmimin e karrierës. Jo si deri më sot

  Nga BUJAR HUDHRI Prej disa vjetësh kryesia e shoqatës së botuesve jep ditën e fundit të panairit disa çmime: për librin më të mirë nga...

  Për një mirëkuptim midis shkrimtarit dhe lexuesit

  Nga Bujar Hudhri Nuk ka dyshim se një nga humbësit më të mëdhenj që nga rënia e komunizmit, është shkrimtari shqiptar. Kjo mund të tingëllojë...

  Zanafilla e librit të ri të Kadaresë

  Nga Bujar Hudhri “Te porta e konviktit të institutit, pashë Jevtushenkon.- E ke parë gjë Bellën? - më pyeti.” Ky dialog nga romani “Muzgu” i...

  1 milion shqiptarë nuk lexojnë?! Po si i numëruan?

  Nga BUJAR HUDHRI “Shifrat e rrumbullakosura janë gjithmonë false”. Këtë citat të shkrimtarit të shquar anglez Samuel Johnson e kam hasur në faqet e para...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË