More
  KreuIntervista

  Intervista

  “Prishtina” e Mehmet Krajës

  Pse një libër për Prishtinën? Një libër për Prishtinën ka shumë arsye: letrare, kulturore, politike, historike. Dhe më shumë se kaq: një frymëzim nga një...

  Ardian Christian Kyçyku: Pa mërgimin, një shkrimtar nuk mund të jetë i plotë

  ARDIAN-CHRISTIAN KYÇYKU Romani “Ati”, publikuar nga Botimet Poeteka, vjen si “një himn kushtuar prindërve, flijimeve të tyre të pafundme dhe heshtjes së përkorë që shoqëroi përkushtimin”, çka...

  José Carlos Rodrigo Breto: Veprat e Kadaresë, shkëndijë lirie në terrin totalitar

  Intervistë me José Carlos Rodrigo Breto, autorin e librit “Ismail Kadare: Stratagjema e madhe” nga BIDATZ VILLANUEVA Romanet e Kadaresë, ku ndërthuren rishkrimi i...

  Mimoza Hysa: Përkthimi i Montales në Shqipëri, i ndërlikuar dhe i keqkuptuar

  Intervistoi: Violeta Murati Jeni vlerësuar në Itali, në vitin 2015, me çmimin e përkthyesit më të mirë të huaj, për të cilën pati një ceremoni...

  Në shtëpinë e Sollzhenjicinit

  Gazeta “Izvjestija”: Për shkak të pakujdesisë shekullore ruse, siç e dimë, shtëpia në Troica-Llikovo, u ndërtua me vështirësi. U konstatua se çatia rridhte; në...

  Ridvan Dibra: Si bashkëjetova me Madalenën

  Dashuritë e virgjëreshës Madalenë…me një titull mistik, që jo të gjithë mund ta lidhin me një realitet, me jetë shqiptare, e për me tepër...

  Aurel Plasari: SKËNDËRBEU, heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

  Cilat janë pikëpamjet që kanë ndryshuar, për sa i takon historisë së jetës dhe veprës së Skënderbeut, dhe që i bëjnë të nevojshme rishkrimet...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË