Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

Piro Milkani: Si e njoha Vaclav Havelin

Për të kuptuar në themel jetën dhe veprimtarinë politike dhe artistike të Vaclav Havelit do të ishte mirë të lexoje librin...

Jose’ Maria Eça de Queiros: Jehonat e Parisit

Hyrje Më 24 korrik të 1880-ës, gazeta braziliane “Gazeta de Noticias” përfshinte këtë shënim të redaksisë: “Kemi kënaqësinë të...

Poezi nga Demir Gjergji

Në një shpellë gjumi të thellë,Fillon fundi yt, o qiell! E SHKRUAR NË QIELL Një tufë...

Sonete nga Dante

Përktheu Giuseppe Schirò Di Maggio Klani dashnorë, ngase Malli kla,tue gjegjur çili shkak e bën t' klanj' mirëMalli...

Pol Milo: Shkrimtari i tavernave dhe shkrimtari i çuditshëm

“Aty ku ka ndryshime dhe përplasje, aty ka edhe ngjarje,  e pikërisht nga këto ngjarje marrin shkas të gjitha këto shkrime”

“Zhulieta Guiçardi”, tregim nga Roland Gjoza

Që nga mosha 20 vjeçare, kur u vendos në Vjenë, Bethoveni ndërroi 32 shtëpi. Atëhere ishte shurdh, miop, vuante nga tuberkulozi, ceroza...

Poezi nga Shazim Mehmeti

VJERSHË E THJESHTË(Shqipëria) Diell i fali Zoti,këtij vendi t’shenjtëdhe male dhe dete dhe fusha dhe lumenj… Dhe zogj...

Gjerg Fishta: E kshtu leen poezia

“Kuur ato rreze t’shkelxyeshme t’bukuriës s’ndoj kafshës pershkojnë synin e mêndjes s’nierit, shka ndollë atëherë m’nieri? Ndollë kta, qi mêndja e tii...

Artikujt më të fundit

Roland Gjoza: Kënga e fundit e mjellmës, apo…

Faslli Haliti na la, zemra e tij e artë u këmbye me amshimin. Ajo ngeci për njeriun dhe rron për përjetësinë. Atje...

Xhevair Lleshi: Faslli Haliti, shpirti i poetit si arë e punuar…

Mos më shiko nga duart për ndonjë dhuratë, / Dhurata më e bukur e duarve – / Shtrëngimi. Ai recitoi me mërmërimë...

Poezi nga Sadik Bejko

Brigje dhe brezni Gjyshit tim Për mua fëmijënpleqtë ishin të përjetshëm si brigjet(s’dija ç’ishte vdekja:djemtë do...

Nehas Sopaj: Dritëhija, këndi nga vëzhgohet bota

(Ramadan Rexhepi: Udhëkryqi, roman, Agoraprint, Shkup, 2021) Vepra e parë e shkrimtarit Ramadan Rexhepi, Kumbonaret, është libër me...

KATEGORITË