Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

“Togu”, tregim nga Shqiptar Oseku

Yllka vendos ca gurë bashkë në një si rreth në tokë, për të krijuar vatër, ndërsa shokët i janë hapur për të...

Niko Kacalidha: Ëndërrtari i natës

Fragment nga romani me të njëjtin titullNjë roman që lëviz midis mitit e historisë dhe përshkruan botën e brendshme të një ëndërrtari...

Ismail Kadare: Kushëriri i engjëjve

Sprova “Kushëriri i engjëjve” është shkruar në Marbella të Spanjës, më 1991 dhe përbën pjesën e parë të një libri të...

“Një dritare e re”, tregim nga Roy Jacobsen

E përktheu nga origjinali norvegjisht Qerim Raqi Atë vjeshtë doja t’ i ndërroja dritaren asaj shtëpie të vjetër. E...

W. Somerset Maugham: Takim në Samarra

(bazuar në një legjendë të vjetër arabe) Autori i këtij rrëfimi në gjuhën origjinale...

Clarence Day: Babai kërkon të qepë një komçë (tregim)

Përktheu nga origjinali Aristidh Shqevi Sipas pikëpamjes së babait, komçat ishin problemi më i madh që ai kishte. Këmishët...

“Nga kronika e një gazete”, tregim nga Qazim Shehu

Në kronikën e zezë të një të përditshmeje, lexova se, Tani, shoku im i fëmijërisë, ishte vrarë. Kishte zbritur në qytet si...

“Mendime fluturuese”, poezi nga Klara Kodra

HËNA E 25 QERSHORIT 2021 Hëna e plotë na ndrin si të ishte ditëFlakë e kuqe në qiell si...

Artikujt më të fundit

Roland Gjoza: Kënga e fundit e mjellmës, apo…

Faslli Haliti na la, zemra e tij e artë u këmbye me amshimin. Ajo ngeci për njeriun dhe rron për përjetësinë. Atje...

Xhevair Lleshi: Faslli Haliti, shpirti i poetit si arë e punuar…

Mos më shiko nga duart për ndonjë dhuratë, / Dhurata më e bukur e duarve – / Shtrëngimi. Ai recitoi me mërmërimë...

Poezi nga Sadik Bejko

Brigje dhe brezni Gjyshit tim Për mua fëmijënpleqtë ishin të përjetshëm si brigjet(s’dija ç’ishte vdekja:djemtë do...

Nehas Sopaj: Dritëhija, këndi nga vëzhgohet bota

(Ramadan Rexhepi: Udhëkryqi, roman, Agoraprint, Shkup, 2021) Vepra e parë e shkrimtarit Ramadan Rexhepi, Kumbonaret, është libër me...

KATEGORITË