More
  KreuLetërsiBibliotekë

  Bibliotekë

  Odhise Çerkezi: Njerëzorja në dy novela

  Gjithsekujt mund t’i ndodhë fatkeqësi në jetë. Shpesh ndeshesh me njerëz fatkeq. Fatkeqësia shfaqet në forma nga më të ndryshmet dhe ndodh që të...

  Dy shkrime mbi natyrën, njeriun dhe vendin tonë në tëNga Carl Sagan dhe Steve Maraboli

  Përgatiti dhe përktheu: Xhensila Alla Pikë e zbehtë blu Carl Sagan “Shikoje përsëri atë pikë. Është këtu. Është shtëpia jonë. Jemi ne. Në të, të gjithë ata...

  Xhevair Lleshi: Lirikat e papërsëritshme të Skënder Rusit

  S’ka dyshim se sot më tepër se kurrë njeriu e ka kthyer fytyrën nga harresa, jo se i pëlqen atij posaçërisht, por sepse kjo...

  “Sekreti i jetës”, nga Susanna Kaysen

  Përktheu nga origjinali anglisht: Miranda Enesi Një ditë, dikush erdhi për të më bërë një vizitë. Atë çast ndodhesha në sallën e televizorit, me vështrimin...

  “Duke pritur dekorimin”, tregim nga Vangjush Saro

  Sot, në këtë ditë kaq të shënuar, më jepet mundësia t’ju përshëndes me rastin e dekorimit tim… Hm! Emil Plasa i afrohet edhe më...

  “O gjemb, pse ti në trëndafil”, poezi nga Xhelal Tosku

  o gjemb pse ti në trendafil përse të duhet gjak i dashurisë thuaje vura dorën në kraharorin timdëgjova të rrahurat e zemrës timesi zhurma e hapave të...

  “Ariu i vogël”, tregim nga Aleko Likaj

  Kështu ishte Sif Jani i Shpatit. Një goxha burrë i mbushur dhe i gjatë, me pëllëmbë sa të një putre ariu të rritur, dhe...

  “Cikje shpirtnash”, tregim nga Gazmend Bërlajolli

  1. Semafori i kambësorëve urdhnonte me u ndalë, madje m’i numëronte edhe shtatëdhetë e tetë sekonda të kuqe. Por kur ktheva kryet majtas me pa...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË