Kreu Letërsi

Letërsi

“Të tana rrugët të çojnë diku…”, tregim nga Ermira Ymeraj

Rrugët që kamët tona rrahin e shkelin kanë medoemos nji histori. Ti ende s’je e vetëdijshme se edhe unë kam orën teme,...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht të Faik Konicës (pjesa 3)

Vijon nga: https://exlibris.al/sevdai-kastrati-romanet-qe-jane-konsideruar-gabimisht-te-faik-konices-pjesa-2/ 4. A janë romanet të porositur? Një nga hipotezat e...

Dr. Merita B. Januzi: I huaji në vargjet e Fishtës

ExLibris - sponsor medial i konferencës shkencore ndërkombëtare, “ÇËSHTJE TË GJUHËS, LETËRSISË DHE PËRKTHIMIT LETRAR”. Fakulteti i Filologjisë i Universitetit "Fehmi Agani",...

“Ahmal Agmali”, tregim nga Shazim Mehmeti

Plakut Ahmal Agmali, kishte mote që i kish vdekur gruaja. Dhe, meqë me atë të ndjerën nuk kishte patur fëmijë, mbi krye...

Prof. dr. Alfred Çapaliku: Paralele mes Gaspër Palit dhe Salvatore Quasimodo-s

“G. Pali bëhet kultivues i vargut të lirë, duke kodifikuar kuota të larta.”Gazmend Krasniqi “S. Quasimodo është prelud mbi...

Yzedin Hima: Ta shohësh botën me syrin e një të marri

Shënime për romanin e Mehmet Krajës “Edhe të çmendurit fluturojnë” Romani i Mehmet Krajës “Edhe të çmendurit fluturojnë”,...

“Individualiteti i shkrepëses”, tregim nga Ballsor Hoxha

Nuk ka shumë që kam zbuluar një gjë të çuditshme, mungesën e gravitetit. Kjo ka ndodhur disa net përpara, në këtë verë...

Floresha Dado: erdhi përsëri Mira! Me romanin e ri “Puthja e Amazonës”

Duke lexuar romanin do të identifikohej menjëherë autorja, Mira Meksi, edhe nëse në kopertinë nuk do ishte shënuar emri i saj, sepse...

Artikujt më të fundit

Marcel Duchamp: Propozoj të tendos ligjet e fizikës

Intervistë me Francis RobertsDhjetor 1968, ARTnews Duke vizituar retrospektivën e tij formale në Pasadena në 1963, foli për...

Dr. Luan Topçiu: Parakët e një qytetërimi të ri

Artisti i huajësuar nuk mund të gjejë paqe dhe drejtpeshim me gjendjen e tij të re, kur mungojnë plotësisht viset e kujtimeve...

Enxhi Naumi: “Perëndia mbrapsht dhe e dashura”, muzeu i ndjesive që më mungonte në një realitet plot muzeume objektesh.

- Do të më doje ti, po të mos ishte diktaturë? “Perëndia mbrapsht dhe e dashura” m’u soll për...

Dr. Primo Shllaku: Mbi dukunitë jashtametodike në letërsinë e kohës së socializmit real – rasti Blloshmi

Tashma asht e kjartë për të gjithë ne se gjatë periudhës së socilaizmit real dhe, konkretisht, gjatë kohës kur realizmi socialist shpallej...

KATEGORITË