Kreu Letërsi

Letërsi

Lejla Abdullah: Errësira sundon jashtë hekurave

Shënime mbi romanin e Besnik Mustafaj “Një sagë e vogël”, botuar në suplementin kulturor të gazetës "Al – Araby", më 9...

“Papastasët” tregim nga Aleko Likaj

Papastasët ishin shpërngulur prej më shumë se një gjysmë shekulli nga Maqedonia Lindore pranë kufirit bullgar e ishin vendosur në qytet një...

Bajram Sefaj: Romani “Zogjte e qyqes” i Gani Mehmetajt, tashmë flet frëngjisht

Përkthyer nga Abidin Krasniqi, botuar nga “Fauves édition”, Paris.Romani “Les oisillons du coucou: Souvenir d’un colon serbe”. Kur...

Agim Vinca: “Arka e djallit”, një vepër polifonike

I cilësuar nga vetë autori si “roman i vështirë”, Arka e djallit është vepra në të cilën derdhi më së shumti mund...

Prof. Ermir Xhindi: Disa mendime për librin “Arbëreshët – midis realitetit dhe mitit” të autorit Fatmir Toçi

Dua të ndaj me ju disa mendime modeste për librin monografik të autorit Fatmir Toçi, “Arbëreshët, midis realitetit dhe mitit”.

Fragment nga romani i ri i Mira Meksit, “Puthja e Amazonës”

Fushat Eliziane të Parisit ishin shndërruar brenda një nate në fushëtirën e vdekjes. Shëtitoren më vezulluese dhe më të populluar të botës...

“M’i sillni 48 piano” poezi nga Arbër Selmani

(le të lexohet gjatë dëgjimit të ‘River Flows in You’ – Yiruma) Jam pianist i disfatave

Behar Gjoka: Udhëtim në përmbledhjen poetike “Rabini im” të Abdullah Zenelit

Shtrimi i pyetjes, të lashtë sa bota, qysh në poezinë e parë të librit befasues, Rabin ç’është dashuria, ndërkaq e lajmëton qerthullin...

Artikujt më të fundit

Marcel Duchamp: Propozoj të tendos ligjet e fizikës

Intervistë me Francis RobertsDhjetor 1968, ARTnews Duke vizituar retrospektivën e tij formale në Pasadena në 1963, foli për...

Dr. Luan Topçiu: Parakët e një qytetërimi të ri

Artisti i huajësuar nuk mund të gjejë paqe dhe drejtpeshim me gjendjen e tij të re, kur mungojnë plotësisht viset e kujtimeve...

Enxhi Naumi: “Perëndia mbrapsht dhe e dashura”, muzeu i ndjesive që më mungonte në një realitet plot muzeume objektesh.

- Do të më doje ti, po të mos ishte diktaturë? “Perëndia mbrapsht dhe e dashura” m’u soll për...

Dr. Primo Shllaku: Mbi dukunitë jashtametodike në letërsinë e kohës së socializmit real – rasti Blloshmi

Tashma asht e kjartë për të gjithë ne se gjatë periudhës së socilaizmit real dhe, konkretisht, gjatë kohës kur realizmi socialist shpallej...

KATEGORITË