More
  KreuLetërsiBibliotekë

  Bibliotekë

  “Nën qarr po rrinte vasha” nga Anton Pashku

  Syni s’e sheh synin matanë hundës zemra e sheh zemrën matanë bjeshkës (Thuhej dikur në Has) 1. Qetësinë, befas, e zhdavariti rrokullisja e një guri. 2. Mbasi guri...

  “Shpallja e parimeve” nga Jerzy Grotowski

  Përkthyen Stefan Çapaliku dhe Denard Xhillari 1 Ritmi i jetës në qytetërimin modern karakterizohet nga çapitja, tensioni, ndjeshmëria e pafat, dëshira për të fshehur motivet...

  Harry Martinson, jetimi të cilin e rriti poezia

  Përgatiti dhe përktheu Shqiptar Oseku Harry Martinson (1904-1978) ishte princ i letërsisë suedeze. Ai qe poet, prozator e publicist, një nga 18 anëtarët e përhershëm...

  Poezi nga Rita Petro

  PËR ATË BURRË QË DI TË VDESË PËR NJË GRUA PËR ATË BURRË QË DI TË RROJË PËR NJË GRUA. DASHNORI KRISHT E pashë Si t’u hollua Dhe t’u anua qafa Mbi...

  Poezi nga Primo Shllaku

  TË KAM DASHTË Të kam dashtë… Dashunia nuk ka të tashme. Dashunia nuk ka të ardhshme. Ajo ka vetëm të kaluemen. Të kam dashtë… Dashunia asht e...

  “Gruaja moderne” nga Tajar Zavalani

  Meqenëse “Sonata e Kreutzer-i” i dha njëfarë aktualiteti çështjes së gruas, sot në këto shtylla do të merremi me një libër që flet mi...

  Poezi nga Entela Tabaku

  QERAMIKË 1. jam prej dheu kujtimet m’i mbledhin qoshet me duer të lagta ia formojnë grykën poçes ku mbahem vegzat fundin e shtien në furrë dhe e pjekin jam prej dheu të djegun 2. jam prej...

  “Eksperienca shqisore” nga Arshi Pipa

  Mendimi është veprimtaria vetjake e trurit njerëzor. Vetëm njeriu është i pajisur me mendimin, edhe pse kafshët superiore kanë një tru i cili, në...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË