More
  KreuLetërsiBibliotekë

  Bibliotekë

  Joan Didion: Blloku im i shënimeve

  “Ajo grua, Estelle,” lexoj shënimin, “është deri diku arsyeja pse George Sharp dhe unë u ndamë sot.” Letër ambalazhi e një krepi të pisët kinez, bari...

  Edith Södergran, vajza që çliroi poezinë

  nga Shqiptar Oseku “Se ç’kish një gjah, një uri në zemër.” Sa libra të mirë duhen për të shkundur një letërsi të fjetur? Mjafton me pesë, do të...

  Poezi nga Teki Dërvishi

  ESHTRAT QË VIJNË VONË prej shtëpisë sime me çati prej kashte dola me hejben plot vegla e mora rrugë Veriun e Thellë kurbet me kobër...

  Harold Bloom: Si dhe përse të lexojmë

  Leximi nuk duhet reshtur kurrë, sepse ai ka rëndësi të dorës së parë, për ta mbajtur sadopak gjallë aftësinë e formimit të gjykimit dhe mendimeve vetjake....

  “Uji, e gjithë pesha e tij” tregim nga Roxane Gay

  Uji dhe dëmi prej tij nuk i ndaheshin Biankës. Kurdo që ngrinte sytë lart, kudo që ngrinte sytë lart, njollat e ujit shfaqeshin në formën e...

  Përkthime të panjohura nga Zef Zorba

  Përgatitur nga Andreas Dushi Pas një darke miqësore me Visar Zhitin, para disa javësh kur ai ishte i ftuar në Katedralen e Shkodrës për të...

  “Një krisje në tavan”, tregim nga Ajkuna Dakli

  - Çfarë po lexon ? – pyet Nila. Kapem në befasi. Jam ulur në një cep të oborrit të shkollës mbi bordurën e çimentos poshtë plepave që...

  “Ferma”, tregim nga Fehime Pipa

  Ky rrëfim i Fehime Pipës, motër e Muzafer dhe Arshi Pipës, asht botue së pari prej Ernest Koliqit te Shêjzat, n. 1-2, 1961(V). Asht...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË