More
  KreuLetërsiBibliotekë"Ushtarët e ëndrrave", poezi nga Linda Agolli

  “Ushtarët e ëndrrave”, poezi nga Linda Agolli

  SA SHPEJT VJEN NATA

  Dhe shpejt, sa shpejt që vjen nata
  Valëvitur si tyl i vejushës
  Një prekje më endet në trup
  Mbështillet si mjegulla gëmushës
  Dhe shpejt, sa shpejt që vjen nata.

  Dhe shpejt e shpejt bie nata
  Këndon zëpak një zogth i trishtuar
  Rrëzohet pa zhurmë një muzg
  Më derdh errësirë përmbi duar
  Dhe shpejt e shpejt bie nata.

  Dhe shpejt, si qyrk rëndon nata
  Një zilkë trembur tundet në erë
  Shtëpi e vogël rrënuar
  Hyjnë dy pleq, pas mbyllet një derë
  Dhe shpejt, si qyrk rëndon nata.

  Dhe shpejt, sa shpejt sundon nata
  Dita shuhet sysh, e ngrata…


  USHTARËT E ËNDRRAVE

  Nuk shoh më ëndrra
  Kaptoj botën time dhe gjendem në një tjetër
  Pa zhelet e kësaj bote.

  I pata nisur dikur në beteja
  Ushtarët e pavdekshëm të ëndrrave
  Ushtonte trumbeta
  Gjëmonte ëndrra.
  U pata ngritur monumente
  Dhe gdhendur krahë
  Ushtarëve të ëndrrave të mia.

  Janë kthyer prej kohësh
  Dhe unë prej kohësh fle mbi mermer
  Kalojnë aty pari ata, ushtarë
  Ende të parritur ,
  Lëpijnë plagë imagjinare.

  Eshtrat e mia mbetur mbi ëndrra
  Gdhendin me mundim
  Emra besnikësh.

  Tani mbi shtrat të bardhë
  Si pika e vesës, mbi gjethe fle,
  E në rrëshqitsha
  Do të jetoj në zemër të Detit.


  DUART E MIA RREKEN TË MBAJNË ZËRIN TËND

  Duart e mia rreken të mbajnë fort zërin tënd
  Që kumbon
  Ndër kupa të vogla qiejsh të coptuar
  Zërin që hopet,
  Perplaset, derdhet e jehon,
  Mureve të bardha
  Nga llërët pikon teposhtë
  Kyçeve të imtë,
  E dua ta mbaj.
  Ta mbaj dhe i thërras me shkulm
  Lëshoj gjithë lukuninë e kordave të mia të memecta
  Por zëri yt shkon tejpërtej atje,
  Përmbi bedenat e një ëndrre
  Të vetmuar
  Ndrydhur në kështjellë harrese.

  Nuk më dëgjon, më zbraps,
  Më ngrin ndër duar
  Dhe bëhem shtrati i lumit të askund
  Thërrmohem, bie, bëhem blu,
  Derdh trupin e pastaj,
  Dergjem plot plagë në dete…

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË