More
  KreuLetërsiBibliotekë"M’i sillni 48 piano" poezi nga Arbër Selmani

  “M’i sillni 48 piano” poezi nga Arbër Selmani

  (le të lexohet gjatë dëgjimit të ‘River Flows in You’ – Yiruma)

  Jam pianist i disfatave

  muzikant poetik i shpatave.

  M’i sillni 48 piano të zeza

  të akorduara këndshëm

  të mbushura me ushqime

  vendosni në rrethrrotullim

  me to përthekojeni trupin tim

  do të luaj gishtat në çdonjërën prej tyre

  secilën do ta puth, do ta mbaj afër fytyre.

  1. do të luaj për fëmijët e vrarë në Bosnjë

  2. për fytyrat që i goditi acidi

  3. për nënat vetushqyese dhe bijtë e tyre të paushqyer

  4. për gjyshërit që nuk i panë kurrë mbesat tek rriten

  5. për kafshët e bukura dhe njerëzit e kafshëruar shëmtueshëm

  6. për dhimbjen që nuk fashitet as me miligrame ilaçesh

  7. për urinë, për vrerin e të vjellave të të sëmurëve

  8. për të vrarët në Kosovë, për shqiptarët e vrarë në Serbi

  9. për rrugët e errëta, për njeriun me fat të zi.

  M’i sillni 48 piano, dua të qaj e të bërtas

  në mes një liqeni mjellmash

  vetminë ta vras.

  Se sytë më shumë kanë lot se vizion.

  Nën dritën e nënës natyrë

  dua të zhytem thellë,

  vaji i këngës, si yndyrë më rrjedhë.

  10. do të luaj për pleqërinë e harxhuar në dializë

  11. për trupat e gjymtuar nga copa betoni tërmetesh

  12. për këshillat e detit, që nuk i dëgjuam kurrë

  13. për malësoren që e shtypëm dhe e kthyem në burrë

  14. për shtatzënat që u dorëzuan, e prej gjumit më s`u zgjuan

  15. për ata që kaluan ditët në karroca invalidore

  16. për lotët që ujisin lulet anash varrezave

  17. për shiun histerik, që bie mbi varfërinë

  18. për këmbët e lagura, për copat e lagështa të bukës

  19. për ata që u shkatërruan prej prindërve të mjerë

  20. për ata që nuk notuan, me nota evropiane vajtimi u harruan

  21. për secilën që u dhunua, secilën mitër që nuk fle e qetë

  22. për poezitë që poshtërisht nuk gjetën kurrë fletë.

  Jam pianist i ujtë, i akullt

  me 48 piano, nën dallgë e vetëtimë

  jam i lënduar, fytin e ngushtuar

  muskujt më janë brishtuar.

  23. do të luaj për tenorët e sopranot e vdekura

  24. për jetimoret e harmoninë kishtare brenda tyre

  25. për fluturat të cilave ua hëngrëm krahët

  26. për elefantët, kengurët, zebrat që i armiqësojmë

  27. për gazetat e redaktuara, në kosh të bërllogut

  28. për tmerrin në Siri, për bombardimet gjatë smogut

  29. për librat fetarë, që i bëmë rrush e kumbulla

  30. për gratë që s’u martuan, e rrijnë vetmisht të strukura

  31. për ata që durojnë, heshtshëm e buzëqetshëm vajtojnë

  32. për sulmet e panikut, për egot e kalbura kur guxojmë të gjykojmë.

  M’i sillni 48 piano

  kontrolloni plehrat, sokaqet, shkollat e muzikës

  të vetmen Akademi

  thyeni dyert e secilës shtëpi, çkado që gjeni,

  çdo libreto të pluhurosur në agoni.

  silleni.

  33. do të luaj për vajzën që nuk trashëgoi asgjë

  34. për shërimin e atyre që kanë ngelur në greminë

  35. për flamujt me ngjyra shumë, për autizmin, për bardhësinë

  36. për fshataret që presin eshtrat e mykura të burrave, të vijnë

  37. për udhëtarët pa bagazh, pa destinacion, të flakur në qiell

  38. për ditët me Diell, për netët me Diell, për të dielat me Diell

  39. për çdo spital në botë ku fle një burrë me kancer

  40. për çdo krah që të gjendet, për çdo mjek, për secilin infermier

  41. për foshnjet e lëna si copa buke në një inkubator

  42. për ëndrrat që kurrë nuk dolën prej ëndrrave

  43. për ata që asnjëherë nuk i lejuam të jenë vetja, tërësia

  44. për dëborën që bjen e ne çuditërisht nuk e duam

  45. për ata që na e prenë rrugën, se askund nuk shkuam

  46. për hipoterminë, për trupat e shpërdoruar pa oksigjen

  47. për inatet, për vajet, për Pashkët e Bajramin e kaluar në lot

  48. për pianot e tingullta që nuk lëshuan tingull dot.

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË