More
  KreuLetërsiBibliotekëPoezi nga Klara Kodra

  Poezi nga Klara Kodra

  LIBRI I LIBRAVE (BIBLA)

  Ky libër mund të jetë i vogël dhe i madh,
  I vogël sa një zemër, i madh sa gjithësia.
  S’është Libri i Pafund i Barkesit,
  Po një sfungjer vigan
  Që thith një oqean.
  Pa caqe dhe pa brigje që është Perëndia
  Çdo fjalë është një pikë vese që pasqyron krijuesin,
  Çdo fjalë është një pikë uji që shuan etjen
  përvëluese.
  Çdo rresht është një vargmal
  E të gjithë këto vargmale
  Ngrihen njëri mbi tjetrin
  Dhe formojnë një shkallë,
  Një shkallë ku zemra rend porsi fëmija
  Që rend të rrokë babin
  Dhe ngjitet te Perëndia.

  Mars, 2022


  SHTEGTIMI I UKRAINASVE

  Ikin …. ikin ….
  Të vjetër e të vegjël, vajza, gjyshe, nëna ….
  Dridhen në krahë fëmijësh qentë dhe macet,
  Si të parët të pambrojtur, si të parët
  të pafajshëm.

  Ikin…., ikin ….
  Vëllezërit tanë më të vegjël, vëllezërit tanë
  më të brishtë.
  S’ndajnë me njerëzit gëzimin,
  Po dhimbjen dhe frikën.

  Ikin…, ikin ….
  Nga fantazma e errët e luftës
  Atdheun braktisin.
  Prapë njerëz do të gjejnë
  Në të tjerat brigje.
  Prapë dashuri do gjejnë,
  Dhëmshuri,
  Po s’do gjejnë harresën.
  Ndofta, ndofta do gjejnë
  Të fundit që mbetet, shpresën.

  Dhe delfinët, miqtë tanë të stërlashtë
  Po përpiqet urrejtja t’i shndërrojë
  Në luftëtarë,
  T’i shndërrojë në armiq të njeriut
  Dhe ky tmerr i paparë
  Në mes të kaq shumë tmerreve.

  Po prapë ka qëndresë.
  Prapë frymon ajo që s’zhduket’
  Dhe e ka emrin shpresë.

  Maj 2022


  KUR LINDA UNË

  Viti jetonte vjeshtën e kohës
  Nëna – vjeshtën e moshës.

  Bota – paqen pas luftës
  Atdheu – një mirazh lirie.

  Nëna ndjente brenda vetes
  Trokitjet e një fëmije.

  Një fëmijë e mbrujtur nga katërmbëdhjetë vjet
  ëndërrash.
  Nëntë muaj mishi e gjaku të gjallë.

  Ishte diçka e njëmëndtë,
  Nëna e jetonte si përrallë.

  Lindi fëmija një mëngjes,
  Fëmija e shumëpritur.

  Nëna i vuri emrin Klara,
  E qartë, ndofta e ndritur.

  Lindi ajo – copë drite.
  Zgjaste krahëthit drejt së ardhmes.

  Nëna rilindi me të.
  E brishta, e bukura, e pafajshmja.

  Korrik 2022

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË