More
  KreuLetërsiBibliotekë"Mungesë", poezi nga Jonida Hitoveizi

  “Mungesë”, poezi nga Jonida Hitoveizi

  Më gënjejnë dhe unë duhet të jem gënjeshtër (Borges)

  Janë zinxhirë,
  zinxhirë që ruajnë gjithë ndryshkun e krijimit
  oksidimin e prej kur koha nisi,
  Zinxhirë mbi rërë të të gjitha gjurmëve, dëshmi prej udhëtimit tonë
  Zinxhirë me të cilët tentojmë të mbërthejmë vetveten parreshtur,
  të kemi një hije bashkëudhëtare në karvanin tonë të mundimshëm
  Nuk do ta mësoj kurrë prej ç’kohe vij
  ç’krijesë mutante, ç’yll është shuar në mua?
  Pesha e zinxhirëve që s’i shoh kurrë, përsërit vetveten,
  si një vegim prej të cilit nuk e shpëton dot kurrë ëndrrën tënde
  Nata e padijes bëhet shtjellë yjore,
  aty ku të vërtetën askush nuk e nxjerr dot
  Askush nuk e gënjen dot një gënjeshtër
  Krishti ishte rruga ku të gjithë kryqëzuam vetveten
  Do të na vrasë e paditura mik, zinxhirët e kohës do të na vrasin
  Si të gjitha gjurmët para nesh!


  Një vjeshtë

  Një vjeshtë e beftë do të na gjej
  krejt të zhveshur prej malli a dashurie
  do të më mblidhesh i gjithi si një hënë dhjetori
  që pret dimrin në kraharor
  fryma ime,
  një piskamë krejt e kotë për t’u dëgjuar kund,
  veçse për t’u mbytur thellë, në hapësirën mes barkut tim!


  Mungesë

  Teh drite në ag shprese
  Më duaj edhe pak
  nëpër dritë s’na gjen dot muzgu i jetës!

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË