More
  KreuOpinion

  Opinion

  Stevenson: Nga idetë e fundit

  Nga Aurel Plasari Emri Robert Louis Stevenson (1850-1894) është tanimë ai i një shkrimtari botëror. Më së shumti i lexuar si shkrimtar aventurash ose ndryshe...

  Visar Zhiti: Letërsia e kujtesës, që u dënua, dhe universalja e saj

  NJË KUARTET THËNIESH: 1 - Ne jemi ajo që kujtojmë. Të treguarit është kujtim dhe kujtimi është të jetuarit, - shkruante një nga poetët...

  Kultura si jetë ndaj kulturës për përdorje

  nga Mimoza Ahmeti Një nga diskutimet që tërheq vëmendjen individuale sot, është lloji i njeriut brenda kulturave. Por edhe mënyra e përdorimit të kulturave brenda njeriut diskutohet. Të...

  Kadare: Shumica e njerëzve kanë dashuri për shkrimtarin, por kjo është e pabujshme

  Ti e di mirë se kudo në botë çdo shkrimtar a artist i shquar krijon vetvetiu kundërshtarë. Me arsye, pa arsye, me kinse arsye....

  Ftesë në studion-muze të Ismail Kadaresë

  Të bësh një vizitë në banesën e një shkrimtari, do të thotë të pranosh një ftesë për të zbuluar hapësirat e një mendjeje. Ajo...

  Diktatura digjitale

  Nga Ardian Ndreca Dy muej para se me vdekë, në janar të vitit 2007, Jean Baudrillard, filozof francez që ka reflektue thellësisht rreth postmodernitetit, ishte...

  Anila Omari: Mungesa e leximit tek të rinjtë varfëron gjuhën

  Para pak ditësh, në një tryezë diskutimi u bënë bashkë specialistë të gjuhës dhe të letërsisë shqipe. Aktiviteti i organizuar nga Akademia e Studimeve...

  Dita e Librit – reflektimi i një feste në kryeqytet

  Edhe pse ishte kaotike në kryeqytet, më 23 prill, u festua Dita Ndërkombëtare e Librit dhe e Drejta e Autorit, ku pati oaze reflektimi...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË