Kreu Letërsi Botime të reja Romani i Kadaresë “Pallati i ëndrrave” botohet në Rusi dhe u ...

Romani i Kadaresë “Pallati i ëndrrave” botohet në Rusi dhe u rekomandohet lexuesve ndër 5 librat e rinj më të mirë për shtatorin

Në mesin e shtatorit shtëpia botuese Polyandria NoAge botoi romanin e Kadaresë “Pallati i ëndrrave”, përkthyer nga Vasilij Tjuhin, cili ka përkthyer para viteve ’90 edhe romanin “Gjenerali i ushtrisë së vdekur”. Shtypi i ka bërë jehonë botimit të këtij libri dhe thekson se përkthimet e pakta libra të Kadaresë në Rusi nuk i përgjigjen aspak popullaritetit që gëzon në botë dhe çmimet e mëdha ndërkombëtere që ka marrë shkrimtari i famshëm shqiptar.

SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

Ju lutem lini komentin tuaj!
Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

Artikujt më të fundit

Durs Grünbein: Fjalët, çfarë janë ato, miq apo armiq?

Intervistoi Arno Widmann(botuar më 30.10.2020, në Frankfurter Rundschau) Përktheu nga gjermanishtja Valon Veliqi Z. Grünbein, cila...

“E verdhë mbi të zezë”, cikël poetik nga Nafije Zogaj

GJETHE TË GJELBËRTA FILLUAN TË BININ dielli u shkëput nga yjetqë i rrinin larg zërit të zi të natësu...

“Kush ma gjen lisin e moçëm?” tregim nga Mehmet elezi

1. Qyteti dhe vetë kalaja mbi lumë u mpakën prej tute. Çka po u shihnin sytë, nuk ishte parë...

“Paris mon amour”, tregim nga Roland Gjoza

Nuk e di a beson në Krisht e, nëse beson në Krisht, beson dhe te Viktor Hygoi, i cili ta dëgjon fjalën...

KATEGORITË