More
  KreuLetërsi

  Letërsi

  Nga Irena te Madalena, historia e vajzave dhe virgjëreshave të Ridvan Dibrës

  Nga Andreas Dushi Ishte viti 1993 kur ndër radhët e intelektualëve shkodranë u shpërnda me të shpejtë, herë mbi dorë e herë nën të, një...

  Jamarbër Marko dhe poezia e tij hermetike

  Nga Yzedin Hima Tekstet poetike të Jamarbër Markos, në përgjithësi, nuk janë tekste të një poezie realiste. Ai është ndër poetët hermetikë që u shfaqën...

  Baudelaire në shqip nga Mimoza Ahmeti

  SONET Natyra është një tempull me kolona të gjalla që të lënë ngandonjëherë diç të belbëzosh. Aty kalon njeriu në pyjet e simboleve të cilat e shikojnë, me...

  Pjesë nga krijimtaria në proces e poetes Ahmeti

  GJËJA E kishin mbështjellë. Sigurisht vetëm një pjesë të saj. Madje as atë. Kishin mbështjellë mendjen. Aq sa të orientoheshin brenda saj. Dhe këtë e quanin...

  Neosentimentalizmi i Ervin Hatibit

  Nga Agron Tufa Që nga viti 1988, kur 14-vjeçari Ervin Hatibi botoi librin e parë me poezi “Përditë shoh qiellin”, poezia shqipe (edhe pse vazhdon...

  “Kangë…” nga Ledia Dushi

  s`asht gja e jemja me vdekë ngjitë i shkoj kur praj me e pa ujnash shkoj me e pa kur praj e s`kam kurrkend ujnash të...

  “Metamorfoza e një kryeqyteti” nga Ylljet Aliçka

  U zgjua rreth mesnatës nga disa gudulisje mbi kurriz. Ishin minjtë që, sapo binte errësira, bridhnin lirisht nëpër dhomë. Mbuloi kokën dhe la t’i...

  Historia e botimit të “Nderi i humbur i Katerina Blumit”

  Në 1974, u botua romani më i njohur i Heinrih Bëlit: Nderi i humbur i Katarina Blum-it. Ose: si lind dhuna dhe ku mund...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË