Kreu Letërsi Bibliotekë

Bibliotekë

“Me dishepujt e Volterit” nga Vedat Kokona

Në Tiranën e viteve tridhjetë, që kishte nja tridhjetë mijë banorë dhe jo pesëqind e ca mijë si sot, kur shkonih e...

Poezi nga Shqiptar Oseku

NJË STINË E PANJOHUR Krujë gojëdhënë e ngurtësuar katër stinët të lanë vdekur përdhe

Frymëzime djaloshare

Nga Hyjni Ceka 1 Kadarenë e kam shok prej vitesh… Jemi pjekur, së pari, ndën shkallë...

Baudelaire në shqip nga Mimoza Ahmeti

SONET Natyra është një tempull me kolona të gjalla që të lënë ngandonjëherë diç të belbëzosh. Aty kalon njeriu në...

Pjesë nga krijimtaria në proces e poetes Ahmeti

GJËJA E kishin mbështjellë. Sigurisht vetëm një pjesë të saj. Madje as atë. Kishin mbështjellë mendjen. Aq sa të orientoheshin...

“Kangë…” nga Ledia Dushi

s`asht gja e jemja me vdekë ngjitë i shkoj kur praj me e pa ujnash shkoj me e pa kur...

“Metamorfoza e një kryeqyteti” nga Ylljet Aliçka

U zgjua rreth mesnatës nga disa gudulisje mbi kurriz. Ishin minjtë që, sapo binte errësira, bridhnin lirisht nëpër dhomë. Mbuloi kokën dhe...

Poetët shqiptarë bashkëkohorë në antologjinë greke

Një cikël me poezi shkëputur nga antologjia e poetëve shqiptarë bashkëkohorë, hartuar nga shkrimtari Romeo Çollaku në dy gjuhë, shqip-greqisht. Një...

Artikujt më të fundit

Arjan Miluka: Si erdhe në jetën time? Dhe si u largove?

Bashkëshortes sime, Shpresa Bërdëllima, në ditëlindjen e saj Në një ditë të zakonshme  ndodhi e jashtzakonshmja jonë. Të...

“Misteret e Beratit”, etyde nga Xhevair Lleshi

«Jeta është historia që thonë për ty, jo ajo që tregon ti…»John green 1 Basti ynë...

“Etyd”, tregim nga Fatmir Mborja

Kishte një copë herë që rrinim në verandën e mbuluar të hotelit, e cila gjatë verës përdorej si birrari dhe gumëzhinte nga...

“Një mënyrë e mirë për të vdekur”, tregim nga Istref Haxhillari

- Mezi të njoha, - thirri me zë buçitës, si goditje tamburi. Sytë e prushtë, shtati masiv, siguria në...

KATEGORITË