More
  KreuLetërsiShënime mbi libra

  Shënime mbi libra

  Nga Irena te Madalena, historia e vajzave dhe virgjëreshave të Ridvan Dibrës

  Nga Andreas Dushi Ishte viti 1993 kur ndër radhët e intelektualëve shkodranë u shpërnda me të shpejtë, herë mbi dorë e herë nën të, një...

  Jamarbër Marko dhe poezia e tij hermetike

  Nga Yzedin Hima Tekstet poetike të Jamarbër Markos, në përgjithësi, nuk janë tekste të një poezie realiste. Ai është ndër poetët hermetikë që u shfaqën...

  Neosentimentalizmi i Ervin Hatibit

  Nga Agron Tufa Që nga viti 1988, kur 14-vjeçari Ervin Hatibi botoi librin e parë me poezi “Përditë shoh qiellin”, poezia shqipe (edhe pse vazhdon...

  “Mimozat” e Martin Camajt, lirikë në kohën pendesës

  Nga Yzedin Hima Ai, madje, i shikon me “përçmim” duart e tij, duart tona “të vrashta”, të cilat janë shndërruar në të tilla për shkak...

  Parid Teferiçi dhe Mark Marku në një bisedë mbi përkthimin e romanit të nobelistit Kazuo Ishiguro

  Mjeshtëria e përkthimit Parid Teferiçi: Në shqip është pak e vështirë për të kuptuar profesionin e mazhordomit, për shkak të konotacionit në gjuhën tonë që...

  Tre poetë në një libër studimor: Agolli, Podrimja, Camaj

  Nga Virion Graçi Monografia shkencore “Skaje të poetikave në poezinë shqipe bashkëkohore” ka për objekt studimi tre poetë të letërsisë bashkohore shqipe, Dritëro Agollin, Martin...

  Një rrugëtim kah e ardhmja

  Nga Dr. Ledia Dushi Diku në shekullin XV Giovanni Pico della Mirandola do të përgatiste 900 tezat e tij, Novecento tesi tratte dalla sapienza dei...

  Apostulli i shkrimtarisë

  Nga Dorian Koçi Nëse bilingulizmi do të vlerësohej ndonjëherë si vlerë e veçantë në Ballkan, pa dyshim fshati Dhërmi do të ishte një nga vendet...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË