More
  KreuLetërsiBibliotekëQazim Shehu: Jetoj në një dhomë kubike (poezi)

  Qazim Shehu: Jetoj në një dhomë kubike (poezi)

  JETOJ NË NJË DHOMË KUBIKE…

  …jetoj në një dhomë kubike
  Si bilbili i Mjedës në një kafaz,
  I ndiej nga larg rrymëzat nazike
  Të buzëqeshjes tënde që më ngas.
  Jetoj në një dhomë kubike
  Ku qenësohet dhe hungërin një mendim për ty,
  Dhe skam dëshirë ta zgjeroj këtë dhomë, As ti çaj muret ,as tavanin të shtyj,
  Ajo më mjafton në kruspullimën time
  Dhe më duket se aty hapësira më të gjera ndryj.
  Në ardhtë të më sjellë dikush ndonjë lajm
  Ndonjë refleks të ikjes sate që u shua
  Në hapësira të mëdha,
  Këtë dhomë kam dëshirë ta ngushtoj se
  Kaq sa është mua më shumë se ç`duhet
  Më mba…
  ++++


  ËNDËRR VICIOZE

  Këtë qytet mund ta ëndërrosh vetëm kështu,
  Ai me ngurtësimin e tij ka zhbërë çdo mundësi
  Ndryshe për ta ëndërruar.
  Pallatet si hunj dordolecësh
  Dhe përrenjtë e verdhë të rrugës,
  Parqet e rralluara
  Dhe sheshet e zvogëluara,
  Dhe njerëzit, njolla surreale,
  Na thonë se mundësi tjetër s`mund të ketë,
  Ata që së pari e projektuan
  Vafshin në dreq….


  KËNGËT KRESHNIKE

  Këngët e kreshnikëve u ndrynë
  Në kutiza celulari,
  Lahuta kujt më në punë si hyn
  Tha Martin Camaj i pari.
  Të krijuara pas një beteje
  Kur jehonin shpat më shpat
  Dhe i freskonte një dragua reje
  Orteqe të rrokullisura në monopat…
  Vallë e dinin se jejehona prej rrufeje
  Do mbyllej në aparat?
  Kur sa gjokse burrash shpërthyen
  Sa zemra kur ngritën luftëtarin- ujk
  Një kuti si nuk e thyen
  Një gjëmim si nuk çuan
  Në veshët kufje-pambuk…


  Në zall të Kostenjës
  Heshtja vjedh
  Ndonjë hap të arratisur..

  Lugina zhvirgjërohet
  Nga një rreze,
  Mëngjesi shtron ngjyrat…

  Emrin e gdhenda
  Te një gur i zallit,
  S`iu ngjita dot malit…

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË