More
  KreuLetërsiBibliotekëLuerda Avdiaj: Një trio për ty 

  Luerda Avdiaj: Një trio për ty 


  qyteti ka qiejt e tu 

  prej qëkur 
  brinjët e Galatas
  agimeve 
  muzgjeve
  i puth deti 
   shpinës së tij 
  si frymor  
  anijet 
  bëjnë jetë 
   velave tyre 
  shkruhen historitë 
  me frymë 
  me puthje 
  të mishta 
  të shpirtshme 
  deri në ëndërr 
  varur diellit 
  hënës 
  qiejt e tu 

  Galataja ka sytë e tu 


  shikimit tënd të qielltë
  zhytet vetja ime 
  për të të arritur 
  për të prekur të vërtetën tënde
  që ndez 
  të vetmin qiri 
  mbetur brenda meje 

  shikimit tënd 
  mbeta unë 
  në të gjitha stinët 
  që kaluan lëkurës sime 

  unë mbeta 
  në qiejt e tua 
  për dashuri 


  kam besuar në ardhjen e përveçme 
  të zemrës së një burri 
  drejt e tek unë pa u ndalur 
  ditës që më pak mund të prisja 

  kam pritur gjatë rrugëve të jetës 
  që këmbët m’i ka lodhur 
  në njëmijë ditë me diell 
  në njëmijë netë me hënë 

  kam ndërtuar shtëpi
  kam lindur fëmijë 
  kam ndezur flakë jete 
  me germat e poezisë sime

  kam bërë një vete më të mirë 
  për ardhjen tende prej qëkur 
  flije në ëndrrat e mija prej vajze 
  pa ditur emër e fytyrë
   
  ke ardhur me sy prej fëmije
  kam ndjerë aromë jete 
  dhe jam bërë lule e pavdekshme 
  prej teje

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË