More
  KreuLetërsiBibliotekëKatër poezi nga Afrim Demiri

  Katër poezi nga Afrim Demiri

  Heshtja e purpurt

  Vala n’breg
  merr brengën teme
  e valon n’thellësi të detit
  pastaj e vjell me mllef
  e nxjerr si balenë të ngordhun

  Godet sërish
  tash m’përbinë mue
  me’ban njësh me detin
  pikëzohem deri sa tretem

  Nuk e njoh veten
  pres baticen ta trazon detin
  të m’përplas në breg

  Unë dhe brenga jeme
  në gjah të valës
  grindemi në heshtjen
  e purpurt të diellit


  Gjurmët në zallë

  Gjurmët e hapave
  digjen në zallin valë
  Në trupat e zhveshun
  e kuptoj çmimin e lëkurës
  së djegun

  Shtrihem
  gjysma në deti
  gjysma në zallë
  si urë e valës
  dalldisëse

  Kush e zbuloj varrin
  nuk e ka njohë detin
  lakmoj vdekjen e marinarëve

  Hapat në zallë
  as nuk shkojnë
  as nuk vijnë
  sharrojnë deri n›fundin
  e detit


  Rituali i ujit

  Ujë ujë ujanë
  bjen daullja e ujit
  Askush s’ është i huaj
  Nën  ritmin e saj

  Fillon rituali
  me stërkala n’qerpikë 
  n’buzë ngadalë na banë qullë
  Të qullosun të marrosun
  zhytemi në Akvariumin
  prej ku jemi Krijue

  Daullja e ujit
  trazon detin
  e shkyen qiellin
  i dalldisë lumenjtë

  Në valën e tij 
  si në vallën e përjetshme
  rri Epi i Perëndisë
  së ujit

  Në fund të tij
  të gjithë fundosemi
  ngadalë të bindun se jemi
  Posejdoni vet


  Deti n’det

  Një shtatzanë
  hyni n’det si një zanë
  frytit të nanës iu dukë
  se deti hyni n’det

  Deti u fry u fry
  dhe nga vala e tij
  e pashë si lindi
  një fëmijë

  Fëmija jetim doli
  n’ breg e nana
  vazhdoi jeten si sirenë
  deri në shtatzaninë
  e radhës

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË