More
  KreuLetërsiBibliotekëDy poezi nga Nurie Emrullai

  Dy poezi nga Nurie Emrullai

  Gjethe tetori

  Bie shi fjalësh brenda kafkës sime ndërtuar nga letra.
  Letër nga thesi i miellit,
  ku piqej buka për pangopësinë tonë ndaj jetës.
  Dy këmbë ecin mureve të mia
  dhe shkelin çdo fjalë të shkruar me shkronja të medha,
  si: TI, DASHURIA, KOHA, dhe përsëri TI.
  Gjethe të tërë vjeshte-
  (bien në vjershat e mia)
  -bien syve të mi,
  jo për t’i lënduar,
  po për të parë se vjeshta, si vdekja, është këtu.
  Çdo vdekje është jetë e re.
  Tinguj të çuditshëm,
  lëvizin një dorë e cila nuk mund të jetë e imja,
  nga duart e panjohura që ka shtrënguar.
  E di?
  Më vjen të bërtas kur kuptoj se kjo është një rrugë pa krye.
  Zëri im vjen nga një tokë e largët.
  Vjeshtë e pakohë…
  Pemë pa gjethe…
  Qiell pa rrathë…
  Unë pa ty…
  Dhe unë që vrapoj të gjejë fjalët e mia…
  Poezia, poeti, fjalët, kuptimet e tyre, jeta, e verdha si xhelozia, meite si dita e fundit me ty (pa ty).
  S’duhet besuar në atë që shikoj.
  Por të besuarit! E di?
  Më mësuan të besoj,
  kur isha aq e vogël,
  aq e pafajshme si një qen.
  Duhet ta ushqej veten me fjalë.
  Jam e uritur për dashuri.
  Një qen pranë meje leh…


  Kush jeton në parajsë?

  Parajsa thua është burg i bardhë,
  dhe engjujt janë robërit e saj,
  që Ricos i çon çdo javë në qethtore.
  Kush do ta di se ç’radhë të tjerë
  janë veç parajsës?
  Ti qesh dhe me gojën tënde si ré
  fryn lehtë një pendë nga krahu im…
  Dhe lëmë takim për javën tjetër.

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË