More
  KreuLetërsiBibliotekëCikël me poezi nga Xhelal Tosku

  Cikël me poezi nga Xhelal Tosku

  * * *

  kush e duron gjithë këtë vetmi
  heshtjen e thellë gjithe këtë qetësi
  gjersa të vijë një korb tjetër i zi
  të ulet në majë të shkëmbit
  dhe të klithë fort.

  * * *

  gjithmonë do të ketë flutura që digjen
  duke përplasur krahët me dritën
  bukuria e dritës apo drita e bukurisë

  * * *

  e bardhë e bardhë e butë e ngadaltë
  dëborë e parë po zbret ndër pyje
  dhelpër e ballsamosur
  sikur bukuria të mos qëndronte në lekurë.

  * * *

  kam qëlluar të jem në gjumin tim
  ti kushedi
  ka ardhë dhe ka ikur pa u ndjerë
  shiu që dikur na pat lagur të dy
  në një tjetër natë

  vetëm kur u zgjova
  pashë përroin tim që kish vërshuar
  ti kushedi

  * * *

  e gjithë errësira e asaj nate
  është tek unë

  ti qeshje e qeshje
  duke pirë shampanjë dhe verë

  unë të desha
  sikur të isha i dehur
  me shampanjë dhe verë
  dhe ende jam tek ajo natë.

  * * *

  manushaqe e bukur përse në ferrë
  për shkakun tënd zotëri

  * * *

  Diogjen, shko në ndonjë katund tjetër
  këtu kanë ikur pas parasë.

  * * *

  pas murit me duart lart tradhëtarët
  pas murit me duart në pranga armiqtë

  po ata që qellojnë me plumba
  kush janë

  * *

  unë fija e barit që i shpëtoi kosës
  burrat patën tjetër fat

  * * *

  nga lart poshtë vetëm molla e Njutonit bie vetë
  çdo gjë tjetër duhet ta rrëzosh ti

  * * *

  fiku im i egër
  gjethet tuaja nuk mjaftojnë
  bota është zhveshur krejt

  * * *

  javën tjetër
  të martën ose të enjten
  kam ndërmend të vij në qytetin tënd
  a thonë më atje
  se njeriu është ujk për njeriun

  * * *

  në kodrinat e mia të buta të ngrohta diellore
  mbrriti prap
  parmenda prej druri e Romës së lashtë
  e njohu kali

  * * *

  nga njeri mëngjes në tjetrin

  herë bie Hamleti
  herë ngrihet në fluturim Don Kishoti

  i rrëzuam ata që do ndërtonin njeriun e ri
  të tjerë thanë do sjellm lirinë

  zgjerohen rrathët e ferrit
  si rrathët e ujit zgjerohen rrathët e skllavërisë

  ku është prometeu

  * * *

  o Zot ku e ke hedhur gurin
  o Zot ku e ke fshehur zjarrin

  * * *

  koha është e pashpirt
  pranvera vjen për barin lulet dhe pemët
  çuditërisht ata që me zor e presin të vijë
  janë njerëzit

  * * *

  mbrëmë vonë më solle një lule nate
  çdo çast dëgjoj si jam duke vdekur
  nesër thjeshtë çasti i fundit
  aromë gjineshtrash dhe fustani yt i zi

  * * *

  e vetmja dritë në qiellin tim
  të vdekurit e katundit
  nuk e dinë shijen e shtegut
  që hëna hap natën në pyll

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË