More
  KreuLetërsiBibliotekë"Cepat e dhimbjes", poezi nga Shkëlzen Halimi

  “Cepat e dhimbjes”, poezi nga Shkëlzen Halimi

  DËSHPËRIMI

  Mos e gërryej
  shtratin e mashtrimit
  në zemrën time
  se pastaj nëpër të
  do të rrjedhë
  dëshpërimi…


  PORTA E DHIMBJES

  I kam ndezur
  qirinjtë e zemrës
  për ta ndriçuar rrugën
  deri te porta e dhimbjes
  ku zbarkojnë anijet
  e mbushura me mall…


  LUMI

  Në anën tjetër të bregut të thatë
  do të dal për midis shtratit të lumit
  që dikur shuante etjen
  me lotët e vashave
  tek lanin këmishët e përgjakura
  në betejat me bajlozët e zi…


  ORA

  …Mbrapa mbeti
  pikëllimi i zogut
  duke dënesur
  për orën që ndaloi kohën
  në mes të natës…


  PULLA

  Nënë ma qep
  pullën e këmishës
  që ta mbërthej dimrin
  në gjoksin tim…


  LULJA

  Me rrënjë lëshuar
  thellësive të dhimbjes
  lulja e mallit
  s’vyshket kurrë…


  SHËTITJE

  Do të zhytesh në det
  për ta kapur
  peshkun e artë
  dhe për të ta plotësuar
  vetëm një dëshirë
  që hënë gjithnjë
  të jetë e plotë
  kur netëve pa gjumë
  hija të shëtisë
  bashkë me vetminë…


  HAPËSIRË BOSHE

  Ora ngatërron kohën
  stinët mbeten pa emra
  mosha humbet nëpër vite
  jeta lëviz në hapësirën boshe
  dhe ti e dashur akoma më pyet
  kur do të përfundojnë dhimbjet
  kur do të përfundojë vetmia…


  CEPAT E DHIMBJES

  Hape syrin
  dhe ma ndriço shpellën e vetmisë
  do t’më shohësh duke u mbajtur
  për cepat e dhimbjes
  dhe me lotët që ujisin
  lulet e ëndrrave
  të netëve pa gjumë…


  KËNGË

  Pikturoje vetminë
  me ngjyrat e errësirës
  dhe zgjoje pikëllimin
  me këngën e heshtjes…


  TROKITJE

  Tri herë trokiti dhembja
  në derën e mbyllur të shpirtit
  është gdhendësi i pikëllimit
  më tha vetmia
  ai që përgjak lulet
  ditën e parë të pranverës…


  TROKU

  Nata nuk zhduket nga dritarja e vogël
  as vaji i qyqes që paralajmëron
  stinën e vonshme
  dhe trokun e kalit të zi
  që trishtueshëm hingëllon
  në legjendën e harruar
  për Doruntinën dhe Kostandinin…


  ËNDRRAT E NGRIRA

  Duke dalë nga vetmia
  ndeza qirinjtë e zemrës
  sa për ta ndriçuar shtratin
  dhe për t’i ngrohur
  ëndrrat e ngrira…

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË