More
  KreuLetërsiBibliotekë"Takim me Ana Kareninën", poezi nga Biser Mehmeti

  “Takim me Ana Kareninën”, poezi nga Biser Mehmeti

  NA THANË

  na thanë
  ecni përpara
  dhe ne ecëm
  edhe pse nuk
  dëshëm të ecnim

  kur ecëm
  na denuan
  pse ecëm

  na thanë
  këndoni
  e ne kënduam
  edhe pse nuk
  deshëm të këndonim

  kur kënduam
  na denuan
  pse kënduam

  na thanë
  pritni
  e ne pritëm
  edhe pse
  nuk deshëm
  të pritnim

  kur pritëm
  na denuan
  pse pritëm

  na thanë
  hapni varre
  e ne hapëm
  edhe pse nuk
  deshëm të hapim

  kur i hapëm
  na denuan
  pse i hapëm

  na varrosën
  në varret
  që i hapëm vetë


  FLAS

  Flas si i marrë
  E nuk e di çka flas

  Flas në heshtje
  Nuk e di kujt i flas

  Flas përçartë
  Nuk e di pse flas

  Flas kohë e pa kohë
  Askush nuk më dëgjon


  TAKIMI ME ANA KARENINËN

  Ana Kareninën papritur
  E takova në një pijetore

  Shikimin e gozhduar
  Ia mbulonte tymi i duhanit

  Nuk u gëzua kur më pa
  Edhe pse më njohu

  Nuk më foli me gojë
  Vetëm me shikime

  Ishte krenare tepër
  Për diçka që nuk e kuptoja

  E tjerrte mërzinë e plakur
  Me gishtat e gjymtë

  E dija se nuk më priste mua
  Po dikë që nuk e njihte

  Aha, e priste trenin
  Për çudi ai vonohej

  I thashë gjeje një taksi
  Dhe ik nga ky qytet
  Kthehu në fshat

  Nuk e pashë kur u largua
  Si një erë e tërbuar


  LULET E KALBURA

  në dhomën time
  aroma e luleve të kalbura
  po m’i helmon mushkëritë

  prej fëmijërisë
  të njëjtat lule në saksi
  më vështrojnë tinëz

  kam harruar
  se duhet t’i ujis

  sa herë stinët ndërroheshin
  lulet fillonin të klithnin
  nga sëmundja e rëndë

  shpesh harroja
  se në dhomë kisha lule

  lulet e kalbura
  i dua më shumë
  se kur ishin të freskëta

  nuk guxoj t’i nxjerr jashtë
  kam frikë se mungesa e tyre
  më sjell fatkeqësi

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË