More
  KreuLetërsiBibliotekë"Poeti" nga George Wallace

  “Poeti” nga George Wallace

  Përktheu nga anglishtja Edita Kuçi Ukaj

  Poeti është një
  dhomë e braktisur
  në një qytet të tmerrshëm,
  ai jeton me
  të huaj,
  ai jeton me
  të vdekurit, ai është
  i përndjekur nga
  kujtimet,
  lart mbi kokë
  një llambë ndriçimi
  lakuriq
  lëkundet,
  brenda kokës së tij
  jaguarët bredhin,
  jaguarët dhe çakejtë
  poeti shpenzon
  gjuhë ditën duke mbushë
  kokën e tij si një
  rubinet që rrjedh në
  një lavaman të bllokuar, ai është
  një njëri në një mision, është një
  njëri me një problem
  të vogël kumari,
  ai është duke mbushë një
  biletë lotarie me
  gjithë numrat e gabuar,

  sa qesharake! Poeti
  është një detektiv pa distinktiv,
  ai është i pranishëm në skenën e krimit,
  secili e injoron atë,
  sidoqoftë kush është ky njeri,
  pasi që policët largohen
  ai provon të gjitha rrobat
  në dollap, asnjë nuk i bie;
  ai fut në xhepat e tij
  karamele të forta
  dhe kremë lëkure;
  ai është një mbledhës leckash,
  ai është e gjitha thënë sipër,
  historia njerëzore
  është nyjëtuar në grusht si një lak,
  ai është lojë e ndershme për të dashuruarit dhe
  tregtar i ëndrrave, ai flet
  të gjitha gjuhët, të gjitha frazat e shqiptuara
  nga kombe të humbura janë në lojë
  në kokën e tij, truri i tij është
  hieroglif, ai jeton në
  varre të mbretërve të harruar,
  gjuha e tij është piktura shpellore,
  testament i tij ishte shkruar
  nga një fëmije i frikësuar,
  dhe qyteti e urren atë,
  ai nuk ka para të shpenzojë
  dhe asgjë të ofrojë
  përveç fjalëve, fjalëve, kur
  pronari i banesës vjen te dera
  ai shtiret si i vdekur.

  NJË KOMENT

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË