Kreu Letërsi

Letërsi

Botohet në persisht romani i shkrimtarit Ylljet Aliçka, “Rrëfenjë me ndërkombëtarë”

Romani “Rrëfenjë me ndërkombëtarë” i shkrimtarit Ylljet Aliçka sapo qarkulloi në gjuhën persiane nga shtëpia botuese iraniane Degarandishan Publishing House, përkthyer nga...

“Globi i xhamtë i Krishtlindjes”, tregim nga Andreas Dushi

Ka kohë që dua ta shkruaj këtë histori. E ndiej si barrë tek më rëndon shpatullat dhe kam nevojë ta hedh diku, t’ia besoj dikujt dhe...

“Eshtrat”, tregime Uberi nga Muç Xhepa

Krishtlindje. Dëbora e parë. Mielli i Perëndisë zbardh kishën në avenynë Nju-Jork. E vërteta që sjell Zoti në tokë, shkruajnë librat e shenjtë për...

Marc Chagall: Jeta ime

Govata… qe e para, që më zunë sytë, govatë e zakonshme; e thellë, me anë të rrumbullakosura. Nga ato që shiten në pazar. Mua...

Viktor Frankl dhe kërkimi për kuptimin

Nga William J. Winslade Më 27 janar 2006, në gjashtëdhjetë e një vjetorin e çlirimit të kampit të vdekjes së...

“Një udhëtim i paharruar me Dhimitrin” nga Mynever Shuteriqi

Në pranverën e vitit 1958, pas gjashtë muajsh, ne ktheheshim nga Moska në Tiranë. Dhimitri pas një rehabilitimi të tejzgjatur nga një operacion disi...

Poezi nga Mirash Martinoviq

ZBRITJA (I) Duhet zbritur Në kujtime Të atyre që jetuan Brenda teje Shkallëve që nuk janë Deri te qenia jote

“Intrigat” tregim nga A. P. Çehov

Zgjedhja e kryetarit të Shoqatës. Shqyrtimi i incidentit të 2 tetorit. Referat i anëtarit fiktiv dr. M. N. fon...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË