More
  KreuLetërsiBibliotekë"Brenda teje këndojnë gjithë zogjtë e botës", poezi nga Ilir Belliu

  “Brenda teje këndojnë gjithë zogjtë e botës”, poezi nga Ilir Belliu

  GJYMTYRË

  S’më shihni?!
  Hedhurina ëndërrore
  Mbledh padukshëm…
  Doemos, për t’iu shmangur
  Këtij shkatërrimtari
  Që gri ekziston…
  Tek e mbramja
  Gjithkush bie pre
  E gjymtyrëve që flasin.


  MË LINI VETËM

  Më lini vetëm!
  Kam nevojë të qaj!
  Në shkëmbim të vetvetes.
  Shi…
  Shi që puth me epsh
  Buzët e Tokësores
  Shi…
  Shi që trishtëm kotet
  Si qen i qelqtë.
  Më lini vetëm!
  Për ju të festojmë,
  Të këndojmë të varur
  Në trekëndëshin e diellit.


  JEMI NJERËZ.

  E shoh…
  Fushën femërore
  Mbjell bujku I puthjes.
  Jemi njerëz…
  Fatmirësisht kafkat
  Nën hënë na kullosin
  Barinjtë e nëndheshëm.


  BRENDA TEJE KËNDOJNË
  GJITHË ZOGJTË E BOTËS.

  Fisnike je
  Si një gjethe e kuqe dielli
  Brenda teje gjithë zogjtë e botës këndojnë
  Dhe askujt s’i shkon ndërmend
  Se aty jepen koncerte.
  Ndryshme, me orë të tëra
  Do të mbanin vesh
  Dhe agimi i prirur
  Për të qeshur me lotë
  Dhe princi i shndritshëm i shiut
  Që duket shkoqur që qan
  Dhe mëzi i pashtruar
  Prej gjithkujt i harruar
  Që me siguri kish për t’u madhëruar.


  LOJË

  Harrova të vish.
  Po ç’them?…

  Gishtat e mi
  Kanë kohë që lozin
  Me bishtalecat e tua
  Si ca pinguinë të vegjël.


  BABAI

  Kot fle pa trup
  Sikur jam në rrugë.
  Troje cicërimash
  Vershët e mia gri
  Liridashës si ky qiell
  Që vdes së jetuari
  Në çastin e orgazmës!
  Domethënë babai
  Më ndjek me zë
  Si një lepur që e ka krizë
  Një dorë të ngordhur.

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË