More
  KreuLetërsiBibliotekëBotohen për herë të parë dy poezi të Gëtes të pëkthyera nga...

  Botohen për herë të parë dy poezi të Gëtes të pëkthyera nga origjinali prej Krist Malokit

  V j o l l c a

  Perkëthim nga Goethe “Das Veilchen”

  Nji vjollcë e mësheftë në livadh kish dalë,
  Perkulë n’urti, prej Zotit falë,
  Nji vjollcë per bukuri!
  Kur qe po vjen nji blegtoreshë
  Me hapa të letë e buzen qeshë
  Tuj shkue, tuj shkue,
  Neper livadh tuj këndue.

  “Ah të jem” – thotë vjollca plot mallngjim –
  “Ma-e bukra lule në rruzullim,
  Ah vetëm nji grimë herë,
  Sa të vjen e dashtna me më këputë letë
  E me më shterngue per zemer të vetë,
  Ah vall, ah vall,
  E të fishkem unë plot mall!”

  Por ajo vajzë, ah, erdh e shkoj,
  E të hijshmen vjollcë nuk e veshtroj,
  E të shkreten vjollcë e shkeli…
  U shtyp e vdiq e prap u gëzue:
  “E në kjoft se vdes po vdes e shue
  Prej sajë, prej sajë,
  T’e e bukra kambë e sajë!” –


  K ë n d e z i

  Kokorrizje origjinale tosknisht

  Kikèrikikì e kikèrikikì!
  Kushtrim o ju pula se nata u shkri
  Dhe dita ja nisi plot er’ e duhi…
  Kikèrikikì e kikèrikikì!

  Kikèrikikì e kikèrikekè!
  Mëngjezi-i egër shi-breshër na bje,
  I ruani te vëgjlit se morthi i ze…
  Kikèrikikì e kikèrikekè!

  Kikèrikikì e kikèrikakà!
  Këndezi i frikshëm na hidhet mbi tra,
  Andej erdh rrufeja dhe kokës i ra…
  Kikèrikikì e kikèrikakà!

  Kokòrokokò e kokòrokukù!
  Qajn pulat e gjora per hall që i zu,
  E humpnë të shoqin dhe mbetën kërcu…
  Kokòrokokò e kokòrokukù!

  Kikèrikikì e kikèrikikì!
  Sa shpejt na u riten këndezat e ri!
  Tani tër oborri ushton persëri:
  Kikèrikikì e kikèrikikì! –

  SHKRUAJ NJË PËRGJIGJE

  Ju lutem lini komentin tuaj!
  Ju lutemi shënoni emrin tuaj këtu

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË