More
  KreuIntervista

  Intervista

  Ardian Christian Kyçyku: Pa mërgimin, një shkrimtar nuk mund të jetë i plotë

  ARDIAN-CHRISTIAN KYÇYKU Romani “Ati”, publikuar nga Botimet Poeteka, vjen si “një himn kushtuar prindërve, flijimeve të tyre të pafundme dhe heshtjes së përkorë që shoqëroi përkushtimin”, çka...

  José Carlos Rodrigo Breto: Veprat e Kadaresë, shkëndijë lirie në terrin totalitar

  Intervistë me José Carlos Rodrigo Breto, autorin e librit “Ismail Kadare: Stratagjema e madhe” nga BIDATZ VILLANUEVA Romanet e Kadaresë, ku ndërthuren rishkrimi i...

  Mimoza Hysa: Përkthimi i Montales në Shqipëri, i ndërlikuar dhe i keqkuptuar

  Intervistoi: Violeta Murati Jeni vlerësuar në Itali, në vitin 2015, me çmimin e përkthyesit më të mirë të huaj, për të cilën pati një ceremoni...

  Mira Meksi: Jemi individë të përgjuar nga shoqëria kudo

  Pas përmbledhjes me novela dhe tregime “Flutura mes gjinjve” të botuar një vit më parë, pas botimit të dy novelave përpara dy vjetësh, Mira...

  Virion Graçi: Kam dëshmuar përjetimet e mia

  Pëllumbat i vrasin natën... një titull alegorik për të zbuluar historinë apo disa histori? Çfarë ju nxiti të shkruanit këtë roman? Më tepër ky titull...

  Agron Tufa: Fabula rasa, “rishfaqet” shqetësimi moral e shpirtëror

  Pse ky ribotim? Çfarë është rishikuar e ndryshuar? A.T: Për herë të parë romani është botuar në vitin 2004 nga “Ideart”. Po atë vit u...

  “Prishtina” e Mehmet Krajës

  Pse një libër për Prishtinën? Një libër për Prishtinën ka shumë arsye: letrare, kulturore, politike, historike. Dhe më shumë se kaq: një frymëzim nga një...

  Në shtëpinë e Sollzhenjicinit

  Gazeta “Izvjestija”: Për shkak të pakujdesisë shekullore ruse, siç e dimë, shtëpia në Troica-Llikovo, u ndërtua me vështirësi. U konstatua se çatia rridhte; në...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË