More
  KreuIntervista

  Intervista

  “Prishtina” e Mehmet Krajës

  Pse një libër për Prishtinën? Një libër për Prishtinën ka shumë arsye: letrare, kulturore, politike, historike. Dhe më shumë se kaq: një frymëzim nga një...

  Në shtëpinë e Sollzhenjicinit

  Gazeta “Izvjestija”: Për shkak të pakujdesisë shekullore ruse, siç e dimë, shtëpia në Troica-Llikovo, u ndërtua me vështirësi. U konstatua se çatia rridhte; në...

  Ridvan Dibra: Si bashkëjetova me Madalenën

  Dashuritë e virgjëreshës Madalenë…me një titull mistik, që jo të gjithë mund ta lidhin me një realitet, me jetë shqiptare, e për me tepër...

  Aurel Plasari: SKËNDËRBEU, heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

  Cilat janë pikëpamjet që kanë ndryshuar, për sa i takon historisë së jetës dhe veprës së Skënderbeut, dhe që i bëjnë të nevojshme rishkrimet...

  Artikujt më të fundit

  KATEGORITË