Kreu Opinion

Opinion

Më mirë të qaj një ditë se çdo ditë

Nga Rexhep FERRI 1. Në kohë lufte… Me çmenduri në çmenduri. Një vajzë gjashtëmbëdhjetëvjeçare e dhunuar. E pyet veten:

Letërsia e grave

Nga Violeta Murati Është një zonë diskrete kur flitet për shkrimtaret gra ose letërsinë e shkruar nga gratë,...

Ardian Ndreca: Arti i bindjes – kur flitej për fenë, kanunin e sheriatin si një trup të vetëm

Nga Fatmira Nikolli “…Ndihet qartë arti i bindjes, madje ka edhe efekt. Ndër skenat e para që...

Censura dhe autocensura

Nga Danilo Kish Në kohën e kulmimit të ngjarjeve, lidhur me ndalimin e veprimtarisë së sindikatës polake “Solidarnost”,...

Latinishtja e Z. Churchill: “O tryezë!”

Nga Aurel Plasari Latinishtja paska qenë për Churchill-in, kur studionte në shkollën emërmadhe Harrow, njëra nga lëndët më...

Ikonë e pasionit dhe e fjalës

Fjalë që dhembin fort për mikun tim, Simon Vrusho Nga Xhevair Lleshi S’ma nxë goja...

Tituj për çdo stinë

Nga Edison Çeraj Gjetja e një titulli për një shkrim, libër, ekspozitë etj. është një mundim më vete...

Ismail Kadare: A i është dashur letërsia njerëzimit?

A i është dashur letërsia botës? Ndoshta nuk do të kishim të drejtë ta bënim këtë pyetje që të kujtonim autorët e...

Artikujt më të fundit

Edison Çeraj: Magjikja e një udhëtimi

Cikli i fundit me piktura i skulptorit Artan Peqini, nën shënjuesin “Përtej kohës”, është nji arrati pa zhurmë nga habitati, ose nga siguria....

Marcel Proust: Dorëheqja e parë

Dorëheqja e parë është nxjerrë si tregim nga romani Në kërkim të kohës së humbur dhe është botuar me disa autorë të...

Dr. Feride Papleka: Marcel Proust, “Në kërkim të kohës së humbur” (À la recherche du temps perdu)

Një udhëtim i vërtetë zbulimi nuk do të thotë të kërkosh peizazhe të reja, por të kesh vështrim të ri.

Emin Azemi: Periferia dhe periferikët, dashurinë njerëzore mund ta bartin në qendër të botës

Në librin “Nënë Tereza, shenjtorja e periferive”, të studjueses Ines Murzaku, e shkruar me një metodologji të avancuar kërkimore e përmbajtësore, do të hasim...

KATEGORITË