Kreu Opinion

Opinion

Biblioteka-Museum e Tiranës

Nga Arshi Pipa Bibliotekat, pinatekat, museumet janë institute kulturore ku pasqyrohet jeta mendore e nji kombi. Këtë s’e...

“Moisiu në bisedë” nga Stefan Cvajg

Tashmë kjo, siç përkrah ai ndonjërin, – shkëndijë drite në syrin e errët, hijeshi në çdo gjest të trupit melodioz, gjithnjë ende...

Të kërkosh gjurmët e një rebeleje në Berlin

Nga Ana Kove Cila grua do ketë bërë “të trandet” ky qytet? Legjendat urbane, por jo vetëm ato,...

Kur përktheja Kadarenë

Përkthimi i poezisë si pjesë e besimit letrar Nga Mira Meksi  Mira Meksi

Më mirë të qaj një ditë se çdo ditë

Nga Rexhep FERRI 1. Në kohë lufte… Me çmenduri në çmenduri. Një vajzë gjashtëmbëdhjetëvjeçare e dhunuar. E pyet veten:

Letërsia e grave

Nga Violeta Murati Është një zonë diskrete kur flitet për shkrimtaret gra ose letërsinë e shkruar nga gratë,...

Ardian Ndreca: Arti i bindjes – kur flitej për fenë, kanunin e sheriatin si një trup të vetëm

Nga Fatmira Nikolli “…Ndihet qartë arti i bindjes, madje ka edhe efekt. Ndër skenat e para që...

Censura dhe autocensura

Nga Danilo Kish Në kohën e kulmimit të ngjarjeve, lidhur me ndalimin e veprimtarisë së sindikatës polake “Solidarnost”,...

Artikujt më të fundit

Henri Matisse, “Shënimet e një piktori”, 1908

Një piktor i cili i drejtohet publikut jo vetëm që t’i paraqesë veprat e tij, por për t’i shfaqur edhe ca nga...

Anisa Markarian: Disa pikla dëshmi në oqeanin e kujtesës së përbashkët

Bisedoi Andreas Dushi A.D: Tuj rrëmue n’do gjana t’vjetra / gjeta nji fotografi. Këto dy vargje nga një...

Anisa Markarian: Trupat e rinj

fragment nga romani «15 ditë prilli» – Botime Çabej Tavolina e laboratorit të anatomisë, e gjatë dhe e...

Sevdai Kastrati: Romanet që janë konsideruar gabimisht (pjesa 5)

Më bën përshtypje se si Fotaq Andrea nuk ngurron para hipotezave dhe ec përpara pa fakte. Pajtohem pjesërisht se Konica nuk...

KATEGORITË